Christmas traditions

Kersttradities, de gewoontes en gebruiken die ieder jaar weer terugkomen. Ze zijn er in vele vormen en culturen. Dat maakt ieder gezin zo uniek. Het is het feest van familie, warmte, licht en saamhorigheid. Voor ons en velen de gezelligste tijd van het jaar.

Wat vieren we eigenlijk met Kerst?

Kerst is een belangrijk feest in Nederland. Het is een Christelijk feest waar we vieren dat Jezus Christus, de zoon van God is geboren. De eniggeboren zoon die naar de aarde is gezonden om ons te verlossen van zonde. Het feest van licht.

Persoonlijk

December is voor ons een bijzondere maand. Mijn moeder is op eerste kerstdag jarig en Yardéna op tweede Kerstdag. Daarom is het altijd al een feestelijke happening. Daarnaast zijn mijn man en ik al bijna 33 jaar gelukkig getrouwd en mogen wij dat vieren op 22 december. Kortom, december is voor ons heel bijzonder.

Kerstacties

Voorgaande jaren waren wij (The Christmas Girls) in de gelukkige omstandigheid dat we allerlei grote kerstacties hebben kunnen organiseren, zoals mega veel kerstpakketten maken voor diverse doelgroepen, om dit prachtige feest en de mooie boodschap te delen. Daar draait het immers ook om. Kerst doe je niet alleen. We houden ervan om mensen blij te maken en voor anderen iets extra’s te doen. Zo hebben we bijvoorbeeld kerst diners georganiseerd voor o.a. asiel zoekers. We hebben een keer een wensboom gemaakt voor cadeaus. Hier konden mensen een wens ophangen die anderen weer in vervulling brachten. We hebben meerdere jaren onze kerk van top tot teen versierd en we gaan regelatig op geheime missie om anonieme kerstpakketten rond te brengen. Geweldig om te doen! En hoeveel mooier is het om te geven?

Eigen tradities

Een van onze eigen tradities is dat we kerstnacht naar de kerk gaan voor de kerstdienst. Een ander is dat we eerste kerstdag een kerstbrunch hebben met cadeaus onder de kerstboom en er hangt voor elk familielid een kerstsok aan de openhaard. Meestal gaan we s’avonds naar m’n moeder toe of we hosten een Christmas Dinner met de familie. Dit vraagt best wat voorbereiding. Dus deze Christmas Girls staan vanaf 24 december of kerstochtend volop te kokerellen. Zeker als we voor een groot kerstfeest zorgen voor familie & vrienden.

Voorbereiding

We kiezen ruim van tevoren wat voor soort diner we gaan maken in groot verbruik. Het maximale aantal gasten wat we hebben gehad waren 70 personen. Het hele huis is in kerstfeer gedompeld, de voor- en achtertuin zijn allebei met lichtjes versierd en gedurende de dag wordt het huis omgetoverd tot kerst feestzaal met buffet. Eind van de dag arriveren de gasten en worden die eerst getrakteerd met gluwhein en komt er daarna allerlei lekkers. Uiteraard proberen we iedere keer een nieuwe twist te geven aan ons feest en aan ons menu. Je moet jezelf immers wel een leuke uitdaging geven. Hier komen o.a. die geweldige foodmagazines goed van pas.

The Christmas Spirit
Zoals al eerder is gezegd, kerst doe je niet alleen. Echter zal dit jaar kerst er voor ons allemaal iets anders uit zien door Corona. Niet alleen wij, maar heel de wereld heeft te kampen met hetzelfde dilema. Dat wil niet zeggen dat wij (of jullie) niets kunnen ondernemen. Hierbij zijn we dan ook aangekomen bij het belangrijkste stuk. Ondertussen weten jullie dat The Christmas Girls opereren met een echte “Christmas Spirit”. We houden van de sfeer, de decoraties, de lichtjes. Maar bovenal geloven wij in “the Spirit of Giving”. Niet alleen maak je andere mensen blij maar zelf ervaar je een van de mooiste redenen om kerst te vieren. We zullen binnenkort onze eigen plannen met jullie delen. Maar tegelijkertijd hopen we jullie ook te stimuleren om samen met ons je uit te strekken naar een ander.

Ik kwam laatst een quote op facebook tegen die zei: “the happiest people are the givers, not the takers.” Dit is wat voor ons een echte kerstgedachte weergeeft. Het is een van de redenen waarom we deze kerstblog en The.Christmas Girls (insta) zijn begonnen. To pass it on and pay it forward.

Top tien Kersttradities in Nederland

Om dit mooie stukje af te sluiten en jullie nog even te inspireren, hier is de lijst met de Top tien kersttradities in Nederland. Heb je er ook zo’n zin in?

 1. Versierde Kerstboom
 2. Kerstkaarten versturen
 3. Kerstpakket krijgen
 4. Foute Kersttrui dragen
 5. Gourmetten tijdens de Kerstdagen
 6. Samen aan het Kerstontbijt
 7. Kerstlampjes in en om het huis
 8. Kerstcadeaus onder de boom
 9. Naar een Kerstdienst
 10. Spelletjes met Kerst
 11. Kerstfilms kijken in de Kerstvakantie
 12. Kerstdiner met familie & vrienden

Tot slot

Ook al ziet dit jaar er anders uit, maak ook je eigen kersttraditie. Kijk naar wat mogelijk is om het alsnog de mooiste tijd van het jaar te maken. Heb je al ideetjes? Laat het ons weten d.m.v. een reactie. (En natuurlijk geven we jullie de komende weken meer leuke tips and tricks).

Until next time. See you soon!

The Christmas Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: