Christmas outreach

The spirit of Christmas is giving to another

Eindelijk is het december en daarmee nog een kleine paar dagen tot kerst! Het seizoen van samen zijn met familie & vrienden, lekker eten, kerstliedjes zingen, spelletjes spelen, cadeautjes uitpakken of een kerstnachtdienst. Buiten zijn steeds meer lichtjes te zien, er verschijnen meer kerstbomen in de raamkozijnen en alles staat in het teken van de mooie feestdagen.

Wij zijn dol op kerst maar dit jaar is alles anders dan anders. Niets is bijna meer zoals het was. Wat nu? Hoe gaan we dit jaar kerst vieren? We zullen dit jaar creatiever om moeten gaan met kerst en misschien is het helemaal niet wat we gewend zijn.

Donkere dagen

Toch is dit niet voor iedereen een seizoen van vrolijkheid en leuke dingen. Deze donkere dagen zijn voor sommige mensen extra moeilijk. Eenzaamheid slaat toe, corona heeft zijn slag geslagen, financieel zijn er klappen ontvangen, mensen hebben dierbaren verloren of misschien zijn er helemaal geen dierbaren in de buurt om het mee te vieren. Kortom, dit jaar nog meer zo dan andere jaren hebben we een hoge prijs betaald. Niet iedereen zal in een feeststemming zijn.

Hoop

Kerst is o.a. een feest van hoop. Wij als Christenen geloven dat Jezus is geboren, het licht van de wereld. Anderen geloven in The Spirit of Giving. Het omkijken naar elkaar. Misschien gaat het je puur om de gezelligheid, het lekkere eten en de lichtjes. Wat je reden ook is om het te vieren, het geeft ons allemaal een beetje hoop.

Joy

Wat kun jij doen?

Denk dit jaar a.u.b. ook aan anderen. We leven in een tijd waar velen van ons getroffen zijn en het moeilijk hebben. Kijk hoe jij op jouw manier een bijdrage kan leveren aan een vrolijke kerst. Sommigen zijn eenzaam of ziek. Anderen kunnen misschien een beetje hulp gebruiken. De kerstgedachte is juist dat we naar elkaar moeten omzien. Vaak kunnen we denken

  • “Maar wat kan ik doen?”
  • “Ik ben maar 1 persoon?”
  • “Daar zijn instanties voor.”

Dat is gedeeltelijk waar. Maar wist jij dat als wij allemaal iets doen er een grote impact kan onstaan op heel Nederland? Wij doen ieder jaar allerlei acties voor kerst. Dit jaar is het jaar dat we juist nu iedereen die we maar kennen willen aanvuren om zelf iets te doen voor een ander. Zodat we samen een fijn Kerstfeest kunnen vieren. We hebben voor jullie een aantal acties op een rijtje gezet. Ongeacht je situatie, jij kan op jou manier een lichtje zijn voor een ander.

Fysieke acties

  • Kerstpakketten

Dit is één van onze favoriete bezigheden en dat doen we ieder jaar: “Secret Santa”. We houden al jaren een lijstje bij met namen van mensen die we willen verrassen. We maken zelf kerstpakketten op maat met spullen die de mensen nodig hebben aangevuld met iets leuks erbij en natuurlijk een kerstkaart met een bemoediging zonder afzender. Dan gaan we voor kerst naar de desbetreffende adressen bellen aan en zetten het kerstpakket voor de deur. De ontvanger weet niet wie hem of haar iets heeft geschonken. Zo leuk om te doen! Echt the spirit of Christmas🌲!

  • Kaarten actie

In deze tijd is het zo leuk om post te ontvangen of te sturen. Als je het nog niet gedaan hebt, stuur kerstkaarten met een mooie warme groet. Deze zijn overal online te koop en kosten relatief weinig. Super leuk om te doen. Wij zijn er ook druk mee bezig.

We zouden jullie willen aanmoedigen om dit jaar 5 a 10 extra kerstkaarten te sturen of in de bus te stoppen bij mensen die niet tot jouw vriendenkring/familie behoren. Dit geeft zoveel vreugde bij mensen en is makkelijk te verwezelijken. Maar het effect is enorm. Zoveel blije gezichten. Denk aan de bejaarden, alleenstaanden, eenzame mensen, buren, zorgpersoneel ed.

Donaties

  • One in Him Foundation

De One In Him Foundation is een stichting, opgericht door Brenda en Johan Toet, die zich richt op mensen in nood in o.a. Brazilië. Ze trekken de sloppenwijken in, bezoeken afkickcentra, weeshuizen, klinieken, en andere organisaties. Ze zorgen voor hulp op het gebied van voedsel, kleding en onderwijs. Dit alles vanuit hun bijbelse principes. Momenteel loopt er een geweldige, bijzondere actie om 5000 voedselpakketten de verstrekken aan de allerarmste tijdens een campagne op 27 december. Een groot gedeelte van het bedrag hebben ze al maar ze zoeken nog wat donaties.

  • Rode Kruis

Tijdens noodsituaties, rampen of conflicten waar ook ter wereld, onze vrijwilligers geven zich volledig voor het goede doel zodat kwetsbare mensen snel, professioneel en efficiënt hulp kunnen krijgen. Dat is waar we het ons als Rode Kruis elke dag voor inzetten.

  • Voedselbank

Jouw steun is hard nodig om voedsel te geven aan mensen die dat het meeste nodig hebben. Elke week verstrekken vrijwilligers voedselpakketten aan ruim 38.000 huishoudens, vrachtauto’s en bestelbusjes om eten in te vervoeren of benzine en diesel voor vervoer. Geef zelf een bijdrage en help de voedselbank met het zegenen van meerdere gezinnen.

  • Stichting Jarige Job

Na de feestdagen je overgebleven cadeaus doneren aan Stichting Jarige Job? Ook dit jaar maakt PostNL het mogelijk om speelgoed in januari gratis op te sturen! In december roepen PostNL en Stichting Jarige Job iedereen in Nederland op om te doneren. Wie een cadeau overheeft voor een ander kind kan deze meegeven aan de pakketbezorger of afgeven bij een PostNL-punt. Maak dus na de feestdagen een #mooigebaar en doneer een cadeau, want ieder kind verdient een verjaardag!

  • Leger des Heils

Het doel van het Leger des Heils is: Het verkondigen van het evangelie van Jezus Christus “in woord en daad”. Heden ten dage zijn het daklozen, verslaafden, prostituees en eenzamen die op de steum van het Leger des Heils kunnen rekenen, veelal daar waar het werkterrein van andere instellingen eindigt.

Doe iets wat bij je past.

Kerst draait immers niet alleen om wat je zelf krijgt maar ook wat je voor een ander kan betekenen. Dit jaar mochten wij een ondernemersgezin zegenen die financieel zwaar getroffen waren door de corona crisis. Wat een zegen is dat! Als je d.m.v. een klein gebaar zo iets moois kan doen voor een ander. Daarmee willen we jullie ook bemoedigen. Kijk wat jij kan doen. Het hoeft niet veel te zijn. Met een klein gebaar kom je al een heel eind.

Kun je bijvoorbeeld goed bakken/koken, bak dan koekjes of kook iets lekkers voor een ander en doe er een kerstkaart bij. Koop een bloemetje voor iemand of help de buren met het opruimen van bladeren in de tuin. Breng wat te eten aan een buur of help iemand de kerstboom te versieren. Doe boodschappen en maak een praatje. Verras iemand met iets. Bel of app/mail mensen. Denk ook aan de lokale ondernemers en bestel bijvoorbeeld eten of bloemen, taart noem het maar op.

Kijk om je heen en je zult ontdekken dat er altijd iets is wat je kunt doen. Laat je ons weten wat het is geworden?

Until next time,

The Christmas Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: