Christmas Styles and Trends 2021

We mogen weer! Het najaar gaat beginnen en daarmee ook het kerstseizoen. Wij hebben er ontzettend veel zin in. Vandaag trappen we af met de eerste blog van het seizoen: Christmas styles and trends 2021.

Ieder jaar zijn er weer kerst thema’s, trends die terugkomen en nieuwe trends van tijdelijke aard. Dit jaar gingen helaas een aantal beurzen niet door vanwege de Corona pandemie. Maar dat mag de pret niet drukken. We hebben wat sneak peeks gevonden op internet en konden nog 1 beurs bezoeken die wel doorging. Daarnaast kijken wij altijd wat er in Engeland en Amerika gebeurt en wat daarvan overwaait naar ons kikkerlandje.

De door ons gespotte trends op een rijtje:

Yuletide

1. Yuletide: Cozy & traditioneel. De welbekende geliefde kleuren rood, groen en goud. Dit jaar zien we ook terra (bruinrood) en een frisse kleur groen erbij. We neigen ook een beetje naar de Scandinavische kant, wat ingetogener dan onze Amerikaanse variant.

Romantisch & landelijk

2. Romantisch & Landelijk: Zachte pasteltinten gecombineerd met veel grijstinten. Hier en daar subtiele groentinten erbij. Donker rood en mosterd geel doen hun intrede. Zo ook de droogbloemtrend. Heeft een hele natuurlijke feel.

Las Vegas
Paris Champagne Pink

3. Las Vegas: Tijdloze stijl waar glamour en bling in overvloed aanwezig zijn. Veel goud en zilver tinten gecombineerd met veel glitters en pracht & praal.

4. Paris Champagne Pink: Een elegante roze sprookjesachtige trend die inspeelt op de verbeelding en fantasie. Paris, elegance, exclusivity. Voor deze trends zie je vooral fluweelroze, blush pink en parelmoer terugkomen met hints van Parijs.

5. Peacock: De spetterende kleuren van de pauw. Dit heeft een luxe uitstraling met veel verschillende patronen en aaibare stoffen en structuren. Een ware groen, blauwe kleur explosie van schitterende juwelen.

Peacock

6. Black & White: Modern elegance. Wie houdt er niet van klassieke eenvoud van zwart & witte decoraties met een beetje Bling. Altijd stijlvol en gedistingeerd voor high end sfeer in huis.

Black & White: Modern Elegance

7. Indigo Dreams met Delfts Blauw: De traditionele Delfts blauwe ornamenten gecombineerd met de rustieke kerstboom. Deze trend geeft een perfecte balans en heeft een Europese Feel. *Super leuk weetje: The Christmas Girls zijn beiden geboren in Delft.

Indigo Dreams

8. Snowy woods: ijsberen, winterdieren, sneeuwbespoten kerstbomen en houten ornamenten. Deze trend heeft wat weg van Alaska of zelfs Disney’s Frozen (die ook z’n intrede maakt). Wit, licht grijs, zacht blauw en kleine tintjes van bruin en groen zetten de toon. Een waar winter’s tafereel en zeker een keer de moeite waard om uit te proberen in je decor.

Snowy woods

9. Gingerbread. Een oude klassieker die steeds populairder lijkt te worden. Diverse decoraties van gingerbread mannetjes of andere baksels. Of het nu in een krans, ornament of beeldjes is verweven, het blijft een leuke variant.

Gingerbread

10. Eco-friendly. Klimaatverandering en het mileu zijn momenteel een hot topic. Dat is ook terug te zien in de kerstdecoratie. Cadeaupapier gemaakt van suikerriet, sojawas kaarsen, papieren ornamenten ipv plastic. Dit jaar heb je een grotere keuze aan milieu bewuste decoraties.

Eco-friendly

Christmas abroad

Christmas in Engeland: Traditioneel en luxe zijn absoluut een must. Met een tikje behoudenheid. De kwaliteit van de kerstspullen is ook belangrijk. Beter iets meer betalen en jaren genieten van een mooi stijlvol ornament is het devies. Prachtig smaakvolle gedecoreerde winkelstraten zijn een lust voor het oog. Londen is met kerst een echte aanrader.

Christmas in Amerika: Staat voor uitbundig en lush, glitter en glamour. Een beetje over de top gekleurde lichtjes, meters hoge kerstmannen, het kan niet gek genoeg. Mensen spenderen zeker wat geld met kerst. Cadeaus, versieringen, eten. Genoeg redenen voor wat grotere uitgaven. Nog zo’n pareltje, New York. The Place to be met kerst. Staat bij ons nog op de bucketlist. Zijn jullie al een keer geweest?

Christmas in Duitsland: Hier staat de Home Feel en de gezelligheid centraal met een vleugje nostalgie. Wij houden ervan de authentieke kerstmarkten en warenhuizen te bezoeken. Denk aan Dusseldörf, Aachen en Keulen. Je waant je in een Anton Pieck sferen heerlijk.

The Christmas Girls Styling Tip

Kies dit jaar een stijl voor de kerst decoraties en voeg er trend items aan toe. Geef er jouw eigen twist aan. Schroom niet om ook een keer een paar items buiten je comfortzone te kiezen. Het leuke van styling is dat je altijd je eigen interpetatie op een stijl kan geven. Soms geven een paar items een hele andere look & feel. Betrek ook bijvoorbeeld de kussens & kleedjes op je bank erbij. En voila je hebt een nieuwe stijl.

Our Favorites

We hebben een aantal trends voor jullie op een rijtje gezet. Uiteraard zijn er nog genoeg andere trends, dat verschilt soms ook per winkel of groothandel. We hebben in ieder geval genoeg om naar uit te kijken. Onze favorieten dit jaar zijn: Yuletide en Peacock. Twee uiteenlopende trends maar allebei ontzettend leuk. Wij houden allebei ontzettend veel van de gezellige sfeer van een traditionele kerst. Daarintegen is het soms ook leuk om een keerte out-of-the-box te gaan en iets compleet anders te doen.

Weet jij al welke kleuren jouw kerstboom krijgt dit jaar? Welke trend lijkt jou het leukst? Let us know via de blog of via onze Instragram of Facebook.

Stay tuned for more.

The Christmas Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: