Pareltjes in de stad: Christmas Village Scheveningen

Ze zijn net een paar dagen open maar hebben nog geen moment rust gehad. Welkom bij Christmas Village Scheveningen; het leukste plekje in de haven!

Oude Rokerij

Als je kerst wilt voelen en beleven dan is een bezoekje aan dit pareltje op de Dr. Lelykade in Scheveningen zeker de moeite waard. In de aanloop naar de feestdagen is de Oude Rokerij omgetoverd tot een waar plaatje.

Schattenjacht

Bij binnenkomst wordt je meteen omringd door het geroezemoes van vrolijke klanten die vol verwondering over staan te kijken. Je zou toch denken dat mensen in september nog niet zitten te wachten op Kerstmis maar niets is minder waar.

In de eerste oogopslag lijkt het warenhuis op een grote hal van twee verdiepingen met allerlei decoraties. Maar kijk goed om je heen en neem vooral de tijd om alles in je op te nemen. Elke hoek, ieder tableau of stellage staat vol met schatten waarbij elke meter zijn eigen karakter uitstraalt. Wij merkten dat we moeite hadden om te kiezen tussen het maken van foto’s of het bewonderen & shoppen. Je hebt er werkelijk waar van alles. Kerstballen, guirlandes, slingers, hangers, beelden, ornamenten en kerstverlichting in talloze vormen, formaten en kleuren!

Trends

Tussen alle decoraties zijn ook de kersttrends terug te vinden in de winkel. De traditionele versieringen en figuren van Santa Claus, notenkrakers, schommelpaardjes, luchtballonnen en talloze klassieke ornamentjes in rood, goud & kerstgroen. Rustieke ornamenten van hout, decoraties in verschillende pasteltinten en groen. Elegant roze gecombineerd met zachte kunstbloemen. Bonte blauw en groenkleuren, ijsberen, pinguïns, sneeuwpoppen, herten, kabouters, gingerbread etc. Het is gewoon teveel om op te noemen.

Opbouw

Bij binnenkomst is er een wandelroute voor je uitgestippeld. Dit is nog volgens de Covid regels en voorkomt ook dat je anderen in de weg loopt. Je begint je route aan de linkerkant waarbij je een paar prachtig gedecoreerde hoekjes tegenkomt voordat je uitkomt in de grote hal. Het eerste wat je aantrekt in de mooie luchtballon boven je hoofd. Je loopt de hal door, gevolgd door een binnenhal en daarna nog een keer naar boven. Overal waar je kijkt staan allerlei leuke producten en decoraties. We gaan niet teveel weggeven want dit is echt een pareltje die je zelf moet gaan bewonderen 😉

Kerstgevoel

Terugkijkend op ons bezoek bracht het kerstwarenhuis ons echt in de kerststemming. Heerlijke kerstmuziek op de achtergrond, vriendelijke medewerkers en genoeg om uit te kiezen. De winkel heeft alles wat je maar kan bedenken maar er zijn zeker ook nog genoeg producten voor budget-vriendelijke prijzen! Vorige week schreven wij over “Christmas on a budget” en deze winkel past daar zeker in thuis. Denk aan leuke cadeau dozen voor 1,50 euro of kunsttakken (en echt mooie kunsttakken) voor 1,50-2,00. Ornamenten in verschillende soorten en maten voor niet al te gekke prijzen. Geweldig toch!

Christmas Joy

Christmas Village Scheveningen geeft je echt het ultieme kerstgevoel. Je krijgt spontaan zin om naar huis te gaan met je nieuwe buit en meteen de kerstboom op te zetten. Complimenten aan het warenhuis! Dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat we binnen stappen dit jaar.

Onze tip

Mocht je nu zelf ook nieuwsgierig zijn naar dit pareltje: ze zijn donderdag t/m zondag geopend van 10.00-18.00. Vanaf 1 oktober zijn ze dinsdag t/m zondag open.

Genoeg tijd om even een kijkje te nemen en als je dan toch daar bent, pak naderhand de auto/fiets en rij een paar straten verder naar de Visafslagweg nummer 20. Heerlijk om even na te genieten van je buit onder het genot van een lekker visje bij Simonis! Wil je wat classier eten, dan loop je naar Dr. Lelykade 43 en strijk je neer bij Catch!

See you next time!

The Christmas Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: