Sweater Weather

De herfst is in volle gang. Natte regendagen, frisse wind, donkere lucht. Tijd voor kaarsjes, warme drankjes en lekkere dekens! Het weer slaat om en in ons achterhoofd horen wij de warme stem van Nat King Cole met “Chestnuts roasting on an open fire…”. Heerlijk!

Sweater weather

Sweater Weather zijn voor ons die koude, frisse, natte regendagen waar je lekker wilt wegkruipen op de bank met wat comfort food, een lekker kleedje en het liefst een vuurtje of een open haard. Om jullie een beetje te inspireren hebben wij onze favoriete sweater weather ideeën op een rijtje gezet.

Warmte

Uiteraard kunnen lekkere warme sweaters of dekentjes niet ontbreken! Dit is voor ons een absolute must! Een lekkere zachte fleece deken, leuke sokken of een warme sweater. Iets waar je heerlijk in kan wegkruipen op de bank. In diverse winkels en tuincentra zijn ze al te koop. Leuke kleurtjes en patroontjes, warme stoffen. Het past allemaal in het rijtje. Hebben jullie zelf een favoriet?

Kaarsen

Jullie hebt vast al door dat wij ontzettend fan zijn van o.a. Yankee Candle of Woodwick. Heerlijke geurkaarsen en theelichtjes die je huis mooi verlichten. Wil je iets meer eco-friendly? Kijk dan bijvoorbeeld naar de sojawas kaarsen van My Flame. Die zijn o.a. te verkrijgen bij Bol.com

Food

Bij ons in huis was er altijd 1 gouden regel. Het eten moet lekker zijn. Ongeacht iemand’s dieet, het eten moet goed zijn. Daarom staat eten ook in dit rijtje. Als het weer omslaat zijn er een aantal comfort foods die meteen wat extra warmte brengen. Denk aan Surinaamse zuurkool, boerenkool met rookworst en jus, aardappelschotel, Shephard’s pie, goulash of een goed soepje. Er is wel een hele waslijst te noemen. Wat zijn jullie favoriete maaltijden voor Sweater Weather dagen?

Drankjes

Bij eten hoort natuurlijk ook iets te drinken. Op nummer 1 staat natuurlijk warme chocolade melk met slagroom! Niets is kerstiger dan dat. Dit drankje is altijd op te leuken met een paar marshmellows, pepermint of een klein likeurtje. Een goede kop koffie met hazelnut of pumpkin spice, een heerlijk kersttheetje. Allemaal lekkere warme opties om bij weg te dromen. Ben je vrij en wil je toch iets anders? Denk dan aan een heerlijke gluhwein of een hot Toddy! Yum!!

Films

Niets is natuurlijk lekkerder dan met een koude, regenachtige dag wegkruipen op de bank. Drankje in je hand en dan een heerlijke kerstfilm kijken. Onze favoriete Sweater Weather Top 10 films zijn:

 1. The Associate (1996). Een heerlijke kerstachtige comedy over een ambitieuze vrouw op die een fictieve partner bedenkt om door te breken op Wall Street.
 2. Little Woman (1994). Verfilmd naar het beroemde boek van Louisa May Alcott. Een film over het leven van 4 zussen ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog. Een heerlijke klassieker die het altijd goed doet. De versie uit 1994 blijft een favoriet.
 3. The Bodyguard (1992). Whitney Houston en Kevin Costner. Wat wil je nog meer. Het verhaal van een beroemde zangeres die bedreigd wordt en daarom de hulp van Bodyguard Kevin Costner inschakeld.
 4. The Gremlins (1984). Deze klassieker wordt ieder jaar gekeken bij Yardéna in de klas. Kleine wezens die bij teveel eten en bij aanraking met water veranderen in kleine monstertjes en een klein stadje terroriseren. Altijd gezellig om met de familie te kijken. Het heeft leuke momentjes en zorgt voor de nodige plezier.
 5. Last Holiday (2006). Queen Latifah. Dat zegt al genoeg. Een warenhuismedewerkster die een verkeerde diagnose krijgt en besluit haar bucklist af te maken.
 6. The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch & The Wardrobe (2005). Gebaseerd op de boeken van C.S. Lewis volgen we de vier Pevensie kinderen die in het magische land Narnia terecht komen.
 7. The Day After Tomorrow (2004). Een goede rampenfilm mag niet ontbreken. Zeker voor de mensen die van iets meer spanning houden is deze leuk.
 8. While You Were Sleeping (1995). Een hopeloze romanticus wordt per ongelijk aangezien voor de verloofde van een comateuze patient.
 9. Eight Below (2006). In het ijskoude Antarctica moeten twee ontdekkingsreizigers onverwachts hun sledenhondenteam achterlaten. Terwijl de honden vechten om te overleven in het barre weer, proberen hun baasjes hun weg naar hun terug te vinden. Een echte tranentrekker.
 10. Anything Disney.

We kunnen de lijst nog langer maken aangezien we allebei film gek zijn. Wil je ideeën, stuur ons gewoon een berichtje 😉

Spelletjes

Natuurlijk kun je meer doen dan alleen film kijken. Een goede gameavond met de familie is altijd een leuke opties. Spelletjes zoals kolonisten van Catan, Cluedo, Trivant maar ook wat gevorderde spellen zoals een Wingspan, 7 wonders, Game of Thrones. Zoek iets wat je en je gezelschap leuk vinden.

Puzzels

Een andere optie is een leuke puzzel. Persoonlijk zijn wij erg fan van de Thomas Kinkade puzzels van 1000 stukjes. Idyllische cottages of landschappen. Fantastisch! Je moet hier wel het geduld voor hebben.

Boeken

Pak een keer een goed boek. Dit is het perfecte weer om op de bank te kruipen met dat ene boek wat al een tijdje naar je ligt te staren. Wil je tips voor wat winterse boeken? Let us know.

Bakken

Last but not least, Sweater Weather is een leuk moment om een bakprojectje op je te nemen. Of het nu leuke koekjes zijn of een hele taart, kies een leuk receptje en ga met die deegroller aan de slag. Heerlijke cinnamon rolls bijvoorbeeld. Yumm!

We hopen dat jullie weer genoeg ideeën hebben gekregen. Wij zijn in ieder geval klaar voor het koude weer. Wat zijn jouw rituelen tijdens dit soort dagen? Let us know in the comments below of op onze socials.

Stay tuned!

The Christmas Girls

2 gedachten over “Sweater Weather

Voeg uw reactie toe

  1. Hoi Saraja,

   Afhankelijk waar je van houd zijn hier een paar tips op een rijtje.
   Reguliere fictie:
   – Me before you (voor jou) van Jojo Moyes (Romantisch drama)
   – The Midford Murders (De Midford-moorden) van Jessica Fellowes (drama/ detective)
   – The Great Alone (Aan het einde van de wereld) van Kristin Hannah (drama)

   Christelijke fictie:
   – The Negotiator (De Bemiddelaar) van Dee Henderson (Romantisch drama/actie)
   – Submerged (Onderwater) van Dani Pettrey (Romantisch drama/ actie)

   Mocht je een specifiek genre hebben om te lezen dan scheelt dat met aanbevelingen. Kijk ook eens op http://www.goodreads.com

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: