Home Decoration

De kerstversiering mag tevoorschijn komen! We zitten inmiddels eind november, ook wel de week van Thanksgiving voor onze buitenlandse volgers. In Nederland zitten sommigen nog te wachten op de komst van Sint Nicholaas maar voor The Christmas Girls kan het versieren niet vroeg genoeg beginnen.

Thema

Je thema speelt een belangrijke rol bij het uitzoeken van je decoratie. Daarbij kijk je naar de stijl van je huis, het kleuren thema en welke decoratie stijlen jouw interieur complimenteren. Vervolgens gebruik je dat als basis. Kijk vervolgens ook welke spullen je al in huis hebt en maak een inventarisatie van wat je nodig hebt.

Moodboard

Een moodboard is een leuke manier om je wensen en ideeën weg te zetten. Het kan helpen om je ideetjes te ordenen en een goed beeld te krijgen van wat je nu eigenlijk wilt. Ga je voor hetzelfde als het jaar ervoor met een twist of ga je dit keer een hele andere kant op? Sommige mensen vinden het leuk om een fysieke collage te maken met knipsels van bladen, tijdschriften of kranten. Een andere manier is om een moodboard te maken via een app als Canva of door een collage op je telefoon/tablet te maken.

Zelf hebben wij dit jaar ook moodboards gemaakt. Via Instragram lieten we jullie eerder al weten welke thema’s we gebruikt hebben ter inspiratie.

Yardéna heeft gekozen voor Rustic Christmas in combinatie met Britse traditionele toefjes.

Carmen gaat voor Traditional met een moderne twist.

De decoraties zijn verre van af maar we geven jullie wel al vast een voorproefje en een aantal praktische tips.

Voordeur

Kerst begint bij de voordeur. Wat is er leuker dan een prachtige kerstkrans op de voordeur? De mogelijkheden zijn giganties. Je kunt een echte kerstkrans kopen of er kunstkrans. Het is altijd leuk om je kerstkrans te stylen met je eigen kleur of thema.

De hal

De hal is ook een mooi plekje om een kleine kerst touch aan te geven. Dit kan door bijvoorbeeld een leuke kerstmat neer te leggen maar denk ook aan kleine kerstakjes boven de spiegel, een leuke kerst quote of schilderijtje aan de muur. Mogelijkheden zat. Op de trap kun je nep kaarsjes neerzetten, de trapleuning kun je kerstig maken door een guirlande aan de reling te hangen en tegenwoordig zie je ook decoratieve cadeaudozen van ratan of lichtjes. Genoeg manieren om je hal helemaal gereed te maken voor de feestdagen.

Woonkamer

Natuurlijk is de kerstboom je centerpiece. Hier kun je geheel een eigen draai aan geven. Je begint met de verlichting warm of koel. Gekleurd, enkelvoudig snoer of dubbel. Er is genoeg keus. Daarna begin je eventueel met slingers of linten. Vervolgens de kerstballen en ornamenten.

Je kunt om het onderstel van de kerstboom kiezen voor een mand of rok/kleed. Als je een echte boom neemt is een mooi voetstuk ook leuk.

Onze tip: zet decoratieve cadeauverpakkingen onder de boom. Dit staat super leuk en je kunt ze gaandeweg vervangen door echte kerstcadeaus.

Voor op de bank heb je leuke kerstkussens en gekleurde kleedjes om je woonkamer af te maken. De tuincentra en winkels liggen er vol van.

Voor op je tafel, kastje, dressoir of butler tray heb je een variatie aan kaarsen beschikbaar. Echt of kunst, grote dikke kaarsen of lange dunne.

Denk ook aan leuke kersthuisjes, kerstdorpen of een kerststal. Combineer dit met een guirlande of wat groen.

Op de eettafel is een kerststuk of kandelaar met lange kaarsen altijd mooi. Heb jij een openhaard, hang er dan bijvoorbeeld kerstsokken aan. Dat geeft meteen een homey feel.

Onze tip: zet op een boomschijf verschillende kaarsen met verschil in hoogtes.

Toilet

Dit is voor de echte kerstliefhebber. Hang een kersthanddoek op en neem een kerst zeepflacon, geurzakje en een kunstkaarsje. Wil je echt nog een stapje verder? Voor de echte liefhebber kun je ook nog denken aan een kerstschilderijtje, een decoratief figuurtje of zelfs een toiletrolhouder!

Keuken

Wij zijn gek op kerst keukenschorten voor dit seizoen. The Christmas Girls hebben kerstmokken en speciale kerst onderborden voor het kerstdiner. Natuurlijk ontbreken de kerstservetten e.d. niet. Ook in de keuken kun je een kerst touch geven. Een kerst koektrommel, klein kunstboompje of deco in de keuken. Kerstlichtjes zijn bij ons een favoriet. Hang een slinger lichtjes (eventueel met guirlande) boven je keukenkastjes. Je kunt ook een etagère met kerst items decoreren.

Onze tip: kerst theedoeken, handdoeken en ovenwanten. Het staat zo leuk en brengt meteen wat sfeer. Voor meer tafel decoratie tips, bekijk onze blog The Christmas Table.

Slaapkamer

Er zijn zoveel leuke kerst dekbedhoezen en kussens te krijgen. Een leuk kerst kleed op het bed geeft ook een kerst feel. Op de nachtkastje een klein kerstboompje of wat kunstkaarsen. Misschien wat geurstokjes met kerstgeur om het af te maken.

Onze tip: een kerst pyjama voor het hele gezin. Zo leuk om dan in deze pyjama met z’n allen een kerstfilm te kijken.

Balkon

We houden beide erg veel van lichtjes. Bij Yardéna hangen ze aan het balkon langs de rand. We love it. Spread the Christmas light. Dit is leuk voor jou als bewoner maar ook de buren hebben er lol van. Een leuk kerstboompje met lichtjes is ook een aanrader.

Tuin

Nog meer lichtjes! Bij Carmen hangen de kerstboom en buxus bollen er helemaal verlicht bij. Sommige mensen kiezen ook voor een verlichte kerstman of een rendier.

Natuurlijk is een fairybell boom ook een goed alternatief. Lichtjes kunnen ook langs het huis. De rand van de deur of dak. Daarnaast een sleetje of schaatsen op een bankje. Vergeet de kerstster niet. Zoveel om uit te kiezen. Wat heeft jouw voorkeur?

Je eigen touch

Thuis versieren is iets persoonlijks en toch ook iets heel gezelligs. Je geeft een eigen draai aan je interieur en je versieringen. Iedereen heeft een bepaalde voorkeur, favoriete items, kleuren etc. Dit zie je vaak ook terug in de decoraties die men gebruikt. Er is hierin ook geen goed of fout. Doe vooral je eigen ding en maak er een feestje van.

Ons ritueel tijdens het decoreren is een heerlijk kerstmuziekje met een kop chocomelk en koekjes erbij. Een klassieke kerstfilm ondertussen kan ook. Zolang er maar een lekker sfeertje tussen zit.

Wat zijn jouw rituelen tijdens versieren? Welke tradities hou je erop na? Welke items zijn voor jou een “absolute must”?

Let us know in the comments below!

See you soon,

The Christmas Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: