Christmas styles and trends 2022

Christmas is a box of tree ornaments that have become part of the family. – Charles M. Schulz

Het afgelopen weekend mochten wij weer even op de beurs een kijkje nemen naar welke kerstthema’s, versieringen, trends en andere leuke dingen er dit najaar allemaal te verkrijgen is in de winkels.

Kerstversiering is een groot onderdeel van de feestdagen. Of het nu een uitgebreide collectie is of een paar kleine kerstballen, iedereen heeft zijn eigen persoonlijke stijl. De een heeft meerdere kerstbomen in huis, de ander hangt een mooi wandkleed van een kerstboom op en is daarmee al tevreden. De een wil klassieke kleuren, de ander juist bonte kleuren. Daardoor zie je steeds vaker andere thema’s voorbij komen. Meer smaken, meerdere opties. Je kunt daarmee je eigen collectie helemaal naar persoonlijke smaak samenstellen.

We hebben weer diverse thema’s voorbij zien komen en geven jullie graag hieronder een korte samenvatting van what’s to come.

Classic Christmas

Het kan ook niet anders. Dit thema komt ieder jaar weer terug omdat het een favoriet blijft van velen. De rood & groen tinten gecombineerd met goud en een vleugje sneeuw. Van Britse Teddy beren naar notenkrakers of misschien juist de opa-achtige kerstman van de Amerikaanse Coca Cola reclames. Dit thema blijft een hit en is veel huishoudens terug te vinden. Wat steeds meer terug komt zijn de nostalgische schommelpaardjes, vintage kerstitems en treintjes. Daarnaast krijgt ook Nederland af en toe wat meer van de Amerikaanse ornamenten binnen. Ontzettend leuk om toe te voegen aan je eigen collectie.

Candy Cane Christmas

De typische Candy Cane rood en wit kleuren zijn niet meer weg te denken. Inmiddels al wat jaartjes in Nederland te vinden. De collectie blijft ieder jaar groeien en steeds meer winkels nemen het thema over. Ornamenten in rood en wit, mat of glans, groot of klein. Het is ondertussen een van de vaste thema’s die ieder jaar weer terugkomt.

Paris Blush

Zachte roze tinten, wit en parelmoer, bordeaux of oker rood en bloemen. Veel bloemen. Dit thema heeft een zacht palet en ook wel een romantische uitstraling. Voeg daar een leuk Eiffel torentje aan toe en je bent compleet.

The Lodge

Pastelblauw, donkerblauw, wit, saliegroen, en vooral veel hout en natuurlijke producten. Het roept meteen idee op van een knusse blokhut ergens in de bergen. Een warm dekentje, schaatsen, skies, sleetjes. De nostalgische herinneringen van toen er nog strenge winters waren en je buiten kon spelen in de sneeuw om vervolgens thuis te komen voor een warme kop erwtensoep. Heerlijk!

Delft blue

Steeds meer tuincentra en winkels halen dit thema in huis. Aardewerk met prachtige schilderingen in blauw en wit. Naast de klassieke afbeeldingen kun je inmiddels ook prachtige werken kopen met wat moderne schilderingen.

Jeweled White & Gold

Witte en gouden ornamenten met gekleurde steentjes. Warm en toch ook een beetje speels. Prachtig in een groene boom.

Lilac Forest

Het bos thema hebben we al in verschillende varianten voorbij zien komen. Dit jaar komt het in een wat natuurlijke variant terug. Pasteltinten, zacht perzik, bruin tinten, natuurlijke producten en dat gecombineerd met vleugjes lila en violet.

Black & White

Een thema die we vorig jaar ook al voorbij zagen komen. Dit keer aangevuld met toefjes zilver en de nodige ouderwetse treintjes. Stijlvol en elegant.

Golden glow

Gouden ornamenten, bloemen, groene of witte bomen. Allemaal met een gouden glans. Prachtig!

Burlesque

Een nieuw thema van Kurt S. Adler. Rood en goud met zwarte toefjes. Een ander thema maar zeker een leuke toevoeging.

Purely Natural

Natuurlijke producten, handgemaakt, DIY, het kan er allemaal bij. Ook een terugkomend thema maar steeds meer variatie. Zeker iets om een persoonlijke twist te geven.

Coastal Christmas

Kerst maar toch met een vleugje zon! Voor de liefhebber die de feestdagen liever in warme oorden viert is dit een leuk alternatief. Schelpen, zeedieren, oceaan kleuren. Kerst en toch ook de zomer.

Disney & Marvel

Dit jaar krijgt de Disney collectie van Kurt S. Adler een uitbreiding met zowel Alice in Wonderland ornament en Marvel. Disney fans kunnen helemaal los met deze thema’s. Is dit meer jouw ding, neem dan zeker dit jaar een kijkje bij Intratuin Halsteren en Intratuin Duiven waar deze thema’s iets uitgebreider tot z’n recht zullen komen.

Dit waren de thema’s van dit jaar. Waar kijk jij het meeste naar uit? Heb je al een idee wat je gaat doen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder de blog of op onze socials.

Until next time,

The Christmas Girls 🎄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: