Cosy corners: Herfst met een vleugje Kerst

Listen! The wind is rising, and the air is wild with leaves, we have had our summer evenings, now for October eves.

Humbert Wolfe

Als de temperatuur begin te dalen en we nagenieten van de najaars zon zie je de natuur zijn herfst jasje aantrekken. Door de warmte krijgen we hier in Nederland ook het fenomeen Indian Summer. Prachtig al die warme kleuren om je heen. Wat een mooi seizoen! Heerlijk erop uit en genieten van de natuur. Het is het seizoen van warmte, knusse hoekjes, nieuwe recepten uit te proberen en het huis omtoveren in een herfstige stijl. Wij zijn ook begonnen met de metamorfose en hebben gekozen voor herfst met een vleugje kerst!

Research

Afgelopen zomer zijn wij in het boek Cozy white cottage seasons van Liz Marie Galvan gedoken. Hier hebben we een aantal goede tips opgedaan om met wat meer structuur je huis om te toveren. Denk aan o.a. het maken van lijstjes voor wat je wilt en te inventariseren wat je al in huis hebt. Ook het opdelen van je huis in segmenten is een handige manier om stap voor stap jouw gewenste hoekjes te creëren.

Dit jaar doen wij een herfst decoratie met knipoogje naar kerst. Op ons lijstje staan o.a. de volgende dingen:

 • Herfsttakken
 • pompoenen
 • eikels
 • dennenappels
 • kersttakken
 • hulst
 • rode besjes
 • boomstammen
 • herfstachtige kunstbloemen en takken
 • grote en kleine vaasjes
 • dienblad
 • kaarsjes

Segments

Eerst maak je segmenten van je huis. Wat wil je als eerste stijlen? Wat kan wachten? Wij hebben eerst gekozen voor Buffetkast en boekenkast in de woonkamer, de eettafel, een dressoir en een open haard. Vervolgens ga je inventariseren wat er al staat en wat je voor decoratie in huis hebt. Maak een lijstje wat je nog nodig hebt.

Onze tip: Kijk bij de kringloop winkel en vintage/ antiek zaakjes. Daar hebben wij vaak zulke mooie vondsten gedaan. Het scheelt aan geld, je kan spullen een nieuw leven geven en het is soms net iets anders dan in de reguliere winkel. Kijk ook op rommelmarkten en outlets. Ook een Action en Big Bazar hebben leuke dingetjes die je kunt gebruiken bij je decoratie. Mix & Match.

Colours

Bij herfst decor denk je al snel aan warme, diepe kleuren. Bruin tinten, oranje, rood en geel. Afhankelijk van je interieur wil je eerst misschien kijken welke kleuren combinaties je wilt toepassen. Kies je voor een bont kleuren palet of hou je het sober en wat natuurlijker? Neem dit mee als je op pad gaat voor decoratie.

Fall décor

Om je huis om te toveren heb je een aantal elementjes nodig.

 • Textiel: kussen, dekens, faux schapenvelletjes. Perfect voor stoelen, banken en hockers.
 • Aardewerk: Vasen & schalen van glas of keramiek. Geeft een stukje kleur en ook een stukje karakter aan je décor.
 • Bloemen, planten & fruit: een stukje natuur met een stukje warmte.
 • Kaarsjes: hier creëer je al zoveel knusheid mee. Zet door je huis diverse kaarsjes en je bent al set voor de koudere dagen.

Start je voor het eerst met het stijlen van je huis? Begin met het kopen van een leuk kleed. Warm onder je voetjes, meteen een knus gevoel in je huis en met zoveel stijlen te combineren. Voeg daar een kussen aan toe in een accent kleur/dessin en zet die op je bank of stoel. Erg passend in het seizoen. Dit geeft gelijk sfeer in de woonkamer. Zet een leuke bos bloemen of fruit in seizoen’s kleuren neer en voilà! Je hebt met wat kleine middelen je woonkamer een makeover gegeven. Als je deze spullen netjes bewaard dan heb je voor volgend jaar een basis en kun je verder bouwen. Dit kun je eventueel ook voor de andere seizoenen kunt gebruiken.

Herfst met een vleugje kerst

Op het dressoir hebben we gekozen voor wat kleine herfstige decoratie. Mooie zonnebloemen in een lange, dunne vaas. Een klein hout schijfje met wat pompoentjes en het straalt al de nodige najaars warmte uit.

De boekenkast is een combinatie van herfst en kerst. Dennenappels, pompoenen, herfstbladeren, kleine vaasjes, paddestoelen, kunstkaarsjes, klein kersthuisje, hertjes en kleine kerstboompjes. Kleurrijk en toch een stukje van beide seizoenen.

De openhaard is natuurlijk ook een leuk hoekje om aan te pakken. Carmen heeft hier gekozen voor een boomschijf, wat extra kaarsenhouders en een lekkere Woodwick kaars met een herfstig geurtje. Eventueel een mok erbij als decoratie kan ook. Je kan hier natuurlijk verschillende kanten mee opgaan.

Je raamkozijn. Als je daar wat ruimte hebt zijn wat pompoenen en hulst al gauw genoeg om hier een herfstig of kerstig sfeertje aan te geven. Yardéna heeft hier wat Yankee Candle kaarsen staan voor wat extra deco.

De bank. Vaak de meest gebruikte plek tijdens de koudere dagen. Een lekker kussen, een mooi kleur kleed en een leuk vaasje met bloemen erbij. Kunstbloemen zijn mooi en kunnen langer mee. Echte bloemen kunnen net zo goed maar hebben uiteraard een kortere levensduur.

Teddy vond het ook erg interessant. Kerst vs herfst

Voor nu gaan wij even genieten van dit herfstige seizoen maar er sluipt al wat kerst naar binnen. Wat doe jij de komende maanden? Hoe snel breng jij de kerst in huis? We horen het graag dus laat het weten via een reactie onder de blog of op onze socials.

See you soon!

The Christmas Girls 🎄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: