Yardéna’s kerst moodboard: Nostalgic Christmas

Ieder jaar is het weer kijken wat je met de feestdagen gaat doen qua kerstversiering. Pak je hetzelfde als vorig jaar? Wil je toch iets anders? Wat is je budget en hoeveel tijd heb je voor de aankleding? Wil je groots uitpakken of hou je het juist sober? Genoeg vragen en ideetjes.

Voor ons was het dit jaar ook een beetje puzzelen. We wilde allebei toch iets anders zonder er al te veel geld aan uit te geven. Je maakt een plannetje, kijkt wat je hebt en wat je nog nodig hebt, zoekt bij sale artikelen en speurt zo de winkels en internet af voor ideeën en inspiratie. Dat is voor Yardéna in ieder geval gelukt!

Nostalgic Christmas

Ik ga dit jaar voor het thema Nostalgic Christmas. Kerst is niet alleen de versiering of het entourage. Het zijn ook de herinneringen van vroeger of je associaties.

Wat doet je denken aan je kindertijd? Kerstfilms kijken in je kerstpyjama, gezelschapsspelletjes met het gezin, samen koken/bakken. Mooie Christmas memories!

Een van de leukste herinneringen van vroeger was als het sneeuwde. Dan werden m’n broertje en ik ’s nachts uit bed getrokken en hadden we de halve nacht sneeuw plezier met het gezin. Sneeuwpop en sneeuw engelen maken. De hond voor de slee spannen. Sneeuwballen gevecht met de buurt. En dan thuis opwarmen met een lekkere kop hete choco!

Kleuren en materialen

Nostalgic Christmas is voor mij een combinatie van het klassieke rood, goud en groen met zelfgemaakte ornamentjes en klassieke/ vintage ornamenten. Groene bomen of besneeuwde bomen, lichtsnoertjes in de vorm van kaarsjes en veel natuurlijke producten. Glas, papier en home made. Eigenlijk ook een beetje het Kerstmis van vroeger.

Christmas Memories

De energie prijzen gaan omhoog, boodschappen zijn duurder, benzine is duurder. We horen het constant om ons heen. Daarom ga ik een aantal dingen hergebruiken op een andere manier en een kleine aanvulling doen op hetgene ik al in huis heb. Misschien zelfs wat kleine DIY dingen proberen en meer met LED lampjes. Daar kom ik nog op terug. Je gaat daarnaast investeren in warmere kleding. Dikke sokken, pyjama’s, kamerjassen maar ook dikkere winterjassen, sjaals, mutsen etc. In Nederland zijn we geen strenge winters meer gewend maar vroeger wisten we niet beter. Kerst draaide toen ook niet om groter of mooier. Het was het samenzijn met familie of vrienden of tradities. Voor ons gezin was het standaard de kerstavond dienst in de kerk, pa en ik zongen regelmatig mee in het koor of solo. Dan thuis komen en lekker een kerstfilm kijken met een warme kop chocolade melk met slagroom. Soms ook alle matrassen naar beneden in de woonkamer en daar blijven slapen. Je eigen pyjama feestje.

Als m’n broertje en ik vakantie hadden dan mochten we een lijstje maken met activiteiten die we wilde doen. Daar werden er dan een aantal uit gekozen. Zo gingen we regelmatig schaatsen met het gezin op natuurijs of later naar de schaatsbaan. We hebben zelfs een keer onze hond meegenomen op het ijs😅🙈. Vervolgens lekker opwarmen met lekkere hete erwtensoep of misschien zelfs lekker smikkelen van de stoofpeertjes van de buurvrouw.

Soms hadden we een huisje gehuurd met kerst van Landal Greenparks bijvoorbeeld. Lekker ravotten in het bos met je snowboots of een boek lezen bij de openhaard. In de avond lekker bordspelletjes spelen en lachen.

Making memories

Als ik dan in de winkels kijk naar alles wat komt dit najaar dan zie ik een aantal van die elementen terugkomen. Steeds meer bordspellen en grote familie puzzels worden uitgestald.

Kerstfilms maken weer een beetje een comeback. Kerstmokken in alle vormen en maten voor warme choco en marshmallows. Glühwein. Vintage ornamenten, engeltjes, authentieke kaarsenhouders. Ontzettend leuk om te zien!

Genoeg leuke dingen. Maar laat het niet alleen bij je ornamentjes zijn maar maak nieuwe herinneringen. Je hoort ons vaak genoeg zeggen dat kerst niet iets is wat je alleen doet maar samen. Vier kerst op jouw manier en maak lol. Lach, geniet en doe het samen met je tribe, wie ze ook mogen zijn.

Stuur een leuk kaartje, nodig mensen uit, kook iets lekkers.Dat zijn de mooie momenten en daar kunnen we er allemaal meer van gebruiken.

Ik heb er zin in en ik hoop jullie ook! Let us know what you think in the comments below!

See you soon!

The Christmas Girls 🎄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: