Christmas on a Budget: Kerst Cadeautjes

De kerst komt er weer aan. Bijna heel Nederland houdt hun hart vast. Nu dat alles duurder is geworden en de energie prijzen de pan uit rijzen moet bijna iedereen op de kleintjes letten. Daarom is het goed om alvast aan de slag te gaan voor de feestdagen.

Planning

Alles staat en valt met planning:               

  • Wat doen we dit jaar met kerst?
  • Waar gaan we het vieren en met wie?
  • Gaan we koken of uit eten?
  • Doen we wel cadeautjes of niet?

De antwoorden op deze vragen zijn belangrijk als je een goede planning wilt maken. In deze blog gaan we specifiek in op Tips & Tricks voor kerstcadeautjes.

Lijstje.nl

Kerst is een feest van het licht maar ook een feest van saamhorigheid, fellowship met familie en/of vrienden, gezelligheid en lekker eten etc. Voor sommige mensen is het al een cadeau als ze bij iemand worden uitgenodigd. Hou hier ook rekening mee met je planning.

Als je weet met hoeveel man je het gaat vieren dan is het tijd voor de lijstjes. Onze Tip: Maak hiervoor bijvoorbeeld gebruik van http://www.lijstje.nl. Een handige tool voor iedereen om zijn wensen bekend te maken. Hiermee voorkom je ook dat je iets dubbel koopt.

Afspraken

Spreek van tevoren een budget af en hoeveel cadeautjes per persoon. Dan weet iedereen meteen waar ze aan toe zijn. Je kunt er ook voor kiezen om lootjes te trekken. Op deze manier hoef je niet voor iedereen cadeautjes te kopen. Vraag op tijd aan iedereen om een verlanglijstje af te hebben met cadeautjes die binnen het budget passen. 

Aanbiedingen

Nu komt het uitzoeken. Kijk naar folders & aanbiedingen online of in de winkels. September en oktober staan altijd vol met aanbiedingen. Daarna ga je toewerken naar de feestdagen, zelfs dan komt er nog regelmatig iets voorbij. Het loont echt om dit te doen. Winkels hebben vaak ook koophoekjes. Altijd leuk om even te snuffelen. Daarnaast kun je ook kijken wat de lokale ondernemers in de aanbieding hebben. Hier kun je echt een stukje geld op besparen. Niet alleen in cadeaus maar ook in verpakkingsmateriaal.

Begin op tijd!

Begin op tijd met de inkopen. Je bent verzekerd dat je het cadeau hebt en tevens spreiden de kosten zich over meerdere maanden. Zo kun je kunt beter op de koopjes letten en ook kijken wanneer bepaalde artikelen in de sale vallen.

Een beleving/ memory

Geef een beleving cadeau. Denk aan een cadeau kaart van een pretpark, een bioscoopbon of hotelbon. Diner of Lunch bon. Wat wij persoonlijk ook erg leuk vinden is als wij een gezellig avondje met een speciaal zelfgemaakt diner van onze gasten krijgen. Er is altijd iets bijzonders aan iemand die uit liefde voor je kookt. En je hebt meteen een gezellige avond.

Christmas is the best season when it’s shared with others.

Andere ideetjes zijn:

  • Een dagje uit
  • Zelfgebakken taart of koekjes. Iets wat je samen doet.
  • Een workshop om samen van te genieten.

Je kan het zo gek niet bedenken. Er is zoveel leuks. Denk goed na over de persoon voor wie je het doet en waar ze van houden.

Be creative!

Wees creatief. Maak iets zelf zoals cadeaus, kerstkaarten, kerstkoekjes, een kerstkrans/stukje of een windlicht en de kerstversiering. Beschilder glazen of borden. Knutsel er lekker op los. Doe dit samen met je kinderen of met je partner. Dit is een super leuke activiteit en het is ook een besparing op de kosten.

Making memories is the greatest gift you can get.

Vergelijk

Vergelijk prijzen. Neem even de tijd om online te gaan en even de prijzen te vergelijken. Doe dit ook met folders en andere artikelen die je tegen bent gekomen in de winkel. Het is nooit verkeerd om even goed je onderzoek te doen.

Nuttige cadeaus

Koop ook nuttige cadeautjes. Denk aan een leuke pyjama, trui, sjaal, of boek die je kind en/of partner familielid/vriend nog nodig hebben. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap en je weet zeker dat het geslaagd is.

Onze Tip: Kijk ook op Vinted en Marktplaats, die hebben soms leuke aanbiedingen. Een C&A, Sostrene grene, Primark of TK Mexx zijn uiteraard ook goede opties als je niet van het speuren bent.

Cadeautjes opdelen

Deel een cadeau op in meerdere cadeautjes. Met name kinderen vinden het leuk om meerdere cadeautjes te krijgen. Hou hier van te voren rekening mee of als je een cadeau hebt wat uit meerdere onderdelen bestaat, splits het op.

Hergebruiken

Soms hebben we cadeaus die ergens nog in een verpakking liggen gewoon in huis. Je had het al of het is toch niet helemaal je smaak. Geef het dan door aan een ander. Op deze manier geef je iemand een nieuw cadeau zonder dat iets kost.

Onze Tip: Als je gedurende het jaar cadeautjes krijgt die je al hebt of het is je ding niet, bewaar ze dan en leg ze apart. Dan heb je er altijd later nog wat aan.

Het gaat om het gebaar

Kerst gaat om beleving en het gezellig samen zijn. Niet om de dure (of hoeveelheid) cadeaus. Leer je kinderen dit vanaf het begin af aan. Op deze manier bouw je aan traditie en maak je samen herinneringen. Dit weet ik (Carmen) uit persoonlijke ervaring. Toen de kids nog klein waren hadden we voor beide kids een duur cadeau gekocht. Lang verhaal kort, ze waren er blij mee maar… ze hebben het langst gespeeld met het cadeau papier en de kleinste cadeautjes.

Wat zijn jullie plannen voor de feestdagen? Hebben jullie hier wat aan? We zijn erg benieuwd. Let us know in the comments of op onze socials!

See you soon

The Christmas Girls 🎄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: