Cosy Corners: Winterse taferelen en Kerst hoekjes

Winter is het ultieme seizoen voor knusse dingen. Met de komst van november is het tijd voor een wisseling in je decoratie. De herfst deco gaat er uit en de winterspullen komen te voorschijn. Ga je over op wat knusse winterse elementen of ga je volop in op de kerstsferen? Voor iedereen is dit anders.

Voor ons kan het niet vroeg genoeg beginnen. Yardéna haar herfst deco drie weken geleden vervangen voor wat subtiele winterse spulletjes en gaat langzamerhand daar kerst elementen aan toevoegen. Carmen gaat wel direct over van herfst naar kerst. Hier zijn weer een aantal leuke tips om je huis weer knus te maken met andere elementen.

Winter groen

Hoe meer winter groen hoe beter. Het liefst vers maar goede faux takken doen ook al genoeg. Denk onder andere aan dennegroen, eucalyptus of rode bessen takken. Een beetje hulst erbij en je hebt al een mooi plaatje. Zit je nog een beetje in de herfstsferen en wil je een natuurlijke overgang? Combineer de takken met dennenappels, kastanjes en eikeltjes. Dan heb je een mooie combi van beide.

Je kan je takken en decoratie in een leuke vaas doen maar soms is het juist leuker om een koekblik of emmer te gebruiken. Een waterkan of oude whisky fles kan ook een leuke twist zijn. Speel hiermee en pas het toe op je eigen decor.

Hoekjes

Maak diverse leuke hoekjes. In het raamkozijn, de mantel of schouw, de trapleuning, bovenop een kast of (bijzet) tafel. Maak het jezelf niet te moeilijk en kijk vooral naar de blikvangers in je huis. Ongeacht de grootte van je huis, er zijn altijd leuke knusse hoekjes te creëren. Koop een leuke zeep dispenser voor je keuken of badkamer. Verwissel wat keukengerei voor gerei met een kerst thema. Kleine, subtiele spulletjes die toch al de sfeer in huis brengen.

Textiel

Een hele leuke sfeermaker en een vrij simpele is textiel. Dit is een categorie waar je al heel veel mee kan.

  • Handdoeken & theedoeken: kies de kleur en de print. Kerst of gewoon een winters tafereel. Verwissel de doeken in je keuken, toilet, badkamer. Een leuk kleurtje of printje doet al genoeg.
  • Oven spullen: ovenwanten, kookschort
  • Badhanddoeken & matten: vervang je badkamer textiel door iets met een kerstprintje.
  • Dekens: plaats een kerstig kleedje over je bank of stoel. Heerlijk warm in deze tijd van het jaar en ook meteen super cosy!
  • Beddengoed: vervang je beddengoed door kerstbeddengoed, een leuke sprei of quilt met een kerstthema.

Geur

Geur is een van de zintuigen waarmee je meteen in een kerststemming komt. De heerlijke geuren van dennenbomen, eucalyptus, kaneel of mint. Het brengt bepaalde associaties met zich mee en geven direct een kerstig gevoel.

  • Geurkaarsen: Voeg een paar geurkaarsen aan je collectie toe. Zoek naar de frisse geur van een dennenbos of misschien heb je liever de kruidige geur van kaneel en sinaasappel. Kies een geur die bij je past.
  • Geurzakjes: Wil je liever geen kaarsen dan kun je altijd nog kiezen voor geurzakjes van Bridgewater bijvoorbeeld. Deze zijn niet alleen handig voor in een kamer maar ook tussen je linnengoed of in een tas.
  • Geurstokjes: Geurstokjes zorgen zowel voor een lekkere geur als voor een stukje decoratie. Tegenwoordig zien de flesjes er super leuk uit en kun je ze met elk interieur kwijt.
  • Geurlamp: Een geurlamp zorgt zowel voor een lekkere geur maar zorgt ook voor lucht zuivering. Twee vliegen in één klap.
  • Je kan er ook voor kiezen om kerstgeuren zelf te creëren. Doe 3-5 kaneelstokjes, 1 sinaasappel, 2 rozemarijntakjes, 1 theelepeltje kruidnagels, 1 kop verse cranberries en een beetje nootmuskaat in een pot met water. Lekker laten koken! Kerstgeuren op een natuurlijke manier!

Zijn jullie al met je kerstversiering bezig of ga je eerst over op wat winterse sferen? Laat het ons weten!

Until next time,

The Christmas Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: