Kerstactie: Shine your light!

Voor veel mensen breekt de hele kersttijd weer aan. De dagen worden inmiddels kouder en het wordt eerder donker. Tijd voor gezelligheid. Lekkere avondjes met vrienden of familie. Verwarming aan, kerstboom erbij, cadeautjes verzamelen. Heerlijk eten, kaarsjes aan en leuke spelletjes spelen met z’n allen. Wie heeft er geen zin in?

Realiteit

De realiteit is echter dat niet iedereen dit zo ervaart momenteel. Door de recessie, de enorme energie prijzen en andere zaken hebben heel veel gezinnen het dit jaar financieel zwaar. Hoe kom je de maand door? Moet de verwarming lager of zelfs uit? Blijft er geld over voor cadeautjes? Kunnen we met kerst wel iets extra’s doen?

Toen ik jong was heb ik een vergelijkbare kerst meegemaakt. Mijn vader was dat jaar overleden. Ons gezin zou beide kerstdagen vieren bij familie en vrienden maar dat ging onverwachts niet door. We hadden geen boodschappen en het zag er op dat moment wat karig uit. Maar door de liefde en vrijgevigheid van derden kregen we een prachtig rijk gevuld kerstpakket met allerlei heerlijke etenswaren en snacks. Dit kerstpakket betekende veel voor ons en we zijn het nooit vergeten.

Carmen

Make a difference

Kerst is een tijd voor saamhorigheid en verbinding. In een tijd als nu hebben we dat zeker nodig. Het omzien naar elkaar, het gezelschap. Een klein gebaar kan veel betekenen voor een ander. Het heeft mij persoonlijk, mijn familie maar ook mijn gezin dankbaarheid en compassie voor anderen geleerd. Kerst is een feest dat je samen viert. Het feest van licht, van omzien naar elkaar.

Secret Santa

Als gezin doen wij al jaren aan Secret Santa. We maken of kopen kerstpakketten en geven die aan mensen die het echt nodig hebben. Inmiddels staan The Christmas Girls hier ook om bekend. Met ons privé netwerk hebben wij regelmatig dit soort acties gedaan met kerken, geld opgehaald voor diverse doelgroepen en dit jaar betrekken we jullie erbij.

Pay it forward

Vorig jaar zijn wij in contact gekomen met mensen die veel doen voor een groep alleenstaande ouders en minima. Dan praten we echt over mensen die het absoluut niet breed hebben. Daarom willen we dit jaar graag (anoniem) kerstpakketten doneren aan deze groep. Dit willen we samen met jullie doen. Het is namelijk niet alleen leuk om iets te krijgen. Soms is het mooier om iets te geven. Pay it forward, geef het door. Soms doen we leuke acties voor jullie en soms doen we acties voor een ander.

Go Fund Me actie

Wat gaan we doen? Om deze pakketten te kunnen leveren hebben we een bedrag nodig van 900 euro. Vanaf vandaag start de inzamelingsactie via onze Go Fund Me pagina. We willen jullie vragen om een willekeurig bedrag te doneren zodat wij alle pakketten kunnen leveren.

Extra geld wat binnen komt wordt gedoneerd aan de voedselbank.

Voor meer informatie, klik hier op de link voor de Go Fund Me pagina. Helpen jullie mee? Delen is ook lief!

Until next time!

The Christmas Girls 🎄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: