Kerst Fingerfood & Snacks

Als wij aan de feestdagen denken hoort hier altijd lekker eten, fingerfood & hapjes bij. Een variatie aan heerlijkheden en mooi gepresenteerd. Alleen al een feest om naar te kijken. En daarna er heerlijk van te smullen. Natuurlijk kunnen we met de feestdagen hapjes bestellen of kant en klaar spullen kopen. Maar wat is leuker om zelfgemaakte hapjes & fingerfood te maken. De boodschappen en het kokkerellen vinden wij als The Christmas Girls al een feestje.

Voorbereiding

Een variatie aan kleine hapjes en fingerfood kan heel leuk zijn. Echter vergt het wel een stukje voorbereiding. Als eerste ga je je oriënteren op wat je zou willen maken en voor hoeveel mensen. Dit is een heel belangrijk stukje informatie om te weten. Als tweede bepaal je de kosten en de tijd die je wilt besteden aan het maken van het geheel. In verband met je planning is dit wel handig.

Benodigdheden en boodschappen

elf speuren wij altijd het internet af en neuzen in bladen en kookboeken om een idee te krijgen van wat we dit jaar weer willen doen. Delicious magazine, foodies, Goodfoods etc. Pinterest is ook altijd een goede plek om ideeën op te doen.

Dan gaan we op zoek naar de ingrediënten en de spullen die we daarvoor nodig hebben. Daarna volgt een shopping trip naar de supermarkt, Sligro, Makro, de markt e.d. Om jullie wat ideetjes te geven hebben we hier wat leuke mogelijkheden onder elkaar staan.

Fingerfood

Voedsel dat je zonder bestek kunt eten. Kleine hapjes die met 2 vingers te eten zijn en bovendien eenvoudig te bereiden zijn. Je hoeft ze alleen te stomen, bakken, frituren of te ontdooien.

Amuses

Zeer kleine gerechtjes/hapjes om de smaakpapillen op gang te brengen. Een smaakvol, kleurrijk hapje dat in restaurant bij het aperitief geserveerd wordt op een lepeltje of een klein schoteltje.

Spiesjes

Een klein stokje met een smaak explosie van verschillende dingen. Een ideale snack. Ze zijn gemakkelijk te maken en een lust voor het oog.

Borrelplank

Een prachtig snijplank met verschillende soorten kaas , vleeswaren, brood, smeersels, noten, olijven en fruit. Het is namelijk erg belangrijk om een mooie balans aan te brengen in de intensiteit van de smaken.

Bites & Dips

Kleine hapjes/snacks met een heerlijk sausje om in te dippen. Het kan vlees, vis of vega zijn, zoetzuur en pittig. Lekker simpel met crackers of stokbrood en een gekruide olijfolie. Er is teveel om op te noemen.

Tafelgarnituur

Losse elementen. Kaastengels, mini pretzels, pinchos, gesorteerde noten, gestoomde rijstcrackers, assortiment zoute koekjes. Dit is overal te koop en een gewilde snack die leuk oogt op tafel.

Onze ervaring met het maken van deze dingen is dat het een super leuke bezigheid is. Maar dat het best arbeidsintensief kan zijn als je je verkijkt op de tijd. De tevreden gezichten van je gasten maakt het allemaal goed.

Natuurlijk zijn we ook erg benieuwd wat jullie gaan maken dit jaar. Let us know in the comments below of via onze socials.

Stay tuned!

The Christmas Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: