Kerstmarkt, Magisch Maastricht & André Rieu

De kerst periode vinden wij één van de mooiste periodes. Kerstbomen mooi verlicht, overal lichtjes, mooi versierde huizen en winkels. Heerlijk eten met familie en vrienden. Gezellige spelletjes doen, leuke kerst films kijken en kerst muziek draaien. Buiten wandelen en bij thuiskomst chocolade melk met slagroom.

André Rieu – Vrijthof

Afgelopen zomer waren Carmen en haar man naar André Rieu op het Vrijthof in Maastricht geweest. Wat een een geweldig beleving was dat! Tijdens dit concert hoorde ze dat er een kerst concert zou komen in december. Ter plekke ontstond het idee om Yardéna voor haar verjaardag dit concert + weekendje Maastricht cadeau te doen. De plannen werden in werking gezet en er werd een weekendje Maastricht geboekt voor december.

Kerstmarkt

Afgelopen weekend was het eindelijk zover. We reden vanuit Noord-Brabant naar Centrum Maastricht. Daar aangekomen liepen we via de prachtige historische winkelstraten naar het Vrijthof en de kerstmarkt. De ingang was versierd als een prachtig verlicht kerstcadeau. Overal waren kraampjes te zien waar je zoveel lekkere dingen kon eten. Champignons, reibekuchen en frites, broodjes worst, gerookte zalm, churros, wafels, ijs en nog veel meer. Er was ook heerlijke Glüwhein en warme Chocomelk met slagroom te koop. Er lag zelfs echte sneeuw dus we hebben even een sneeuwballetje gegooid. Je kon zowel binnen als buiten eten en drinken. Aan de rand van het Vrijthof is ook een diversiteit aan allerlei restaurantjes in kerstsfeer. Genoeg keuze, genoeg gezelligheid.

Activiteiten

Een leuke aanrader is het grote reuzenrad. Even lekker genieten van al het moois dat Maastricht te bieden heeft. Centraal op de kerstmarkt is ook een grote overdekte schaatsbaan te vinden die een echte nostalgische feel geeft aan het geheel.

Voor de shopaholics onder ons is er genoeg te zien. Kraampjes met kerst versiering, sjaals, mutsen en winter kleding. Sieraden + gift shops met leuke kerstcadeautjes zijn aanwezig en er staan ook kramen met lokale producten. Net aan de rand van de Vrijthof staat de prachtige Sint Jan’s Kerk die je ook kunt bezichtigen. Zeker een aanrader!

Na een middagje slenteren wordt het donker, dan zie je pas hoeveel lichtjes er zijn geplaatst en ja, dan is het echt Magisch Maastricht!

André Rieu – Mecc Kerstconcert

André Rieu is een Nederlandse violist en orkestleider die met zijn Johann Strauß orkest populaire klassieke werken bij het grote publiek ter gehore brengt. Hij toert met orkest & zangers door heel de wereld en is inmiddels geliefd door jong en oud.

Dat is te zien als je aankomt. Om al bij het Mecc in Maastricht te komen is al een avontuur op zich. Er staan files en overal staan verkeersleiders om je de weg te wijzen. Als je door de mensenmassa bij de ingang komt wordt als eerste je kaartje gecontroleerd. Daarna kun je muntjes kopen voor consumpties + drankjes.

Bij binnenkomst zie je hele grote mooi versierde kerstbomen met lichtjes en de kerstman met slee & rendieren. Je waant je in een Dickens versie van het Vrijthof met overal kraampjes, consumpties & een leuke schaatsbaan.

Anton Pieck

Een orkest met zangers in Anton Pieck stijl zorgen voor de nodige sfeer. Op het plein lopen ook nog mensen gekleed in deze stijl voor een leuk kiekje.

Aan de rand van het plein staan allemaal besneeuwde kerstbomen waardoor je het idee hebt dat je terug in de tijd bent gegaan. Een heerlijk sfeertje wat al zorgt voor de nodige stemming. Dan moet het concert nog beginnen.

De zaal gaat open en je wordt meteen ondergedompeld in een prachtig schouwspel van kleur, visuals en muziek. Een ware kerst explosie. Zalig! Piccolo’s staan klaar om je te assisteren of naar je plaats te wijzen. Je hebt even de tijd om alles in je op te nemen terwijl iedereen langzamerhand de zaal binnendruppelt. Je kijkt je ogen uit. Ook hier is er een koperblazer ensemble gekleed in Anton Pieck die heerlijke kerstmuziek brengt.

Aan beide zijde van het podium staat een schaatsbaan met daarachter grote schermen waarop winterse taferelen worden geprojecteerd. Dit veranderd iedere keer en je kunt waar je ook zit alles goed volgen.

Het Concert

De show gaat beginnen. De orkestleden & zangers komen binnen onder leiding van André Rieu. Het feest begint en vanaf begin tot het einde is het een ware belevenis. Kerst is echt het hoogtepunt voor de André Rieu fans. Hij pakt tijdens zijn kerstshow echt uit. Het is werkelijk genieten van het orkest, fantastische solisten, dansers, schaatsers, de Golden Voices of Gospel. Met bekende klassiekers zoals de Blue Danube waltz & The Holy City maar ook Little Drummer Boy, gespeeld door drie generaties. Echt gaaf!

Wij hebben meegezongen en gedanst. Daarnaast werden we tijdens een lied verrast door een bak sneeuw dat ineens boven ons uit de lucht kwam vallen. Heel onze rij en de drie rijen voor & naast ons werden bedolven onder de sneeuw. Echt leuk om mee te maken. Mensen moesten erom lachen en begonnen spontaan met sneeuw te gooien. Het zorgde voor de nodige hilariteit en plezier. Heerlijk om zo met elkaar even te genieten van de festiviteiten. Klassieke muziek, een Black Gospel koor, walsende koppels, schaatsers. Er was genoeg te zien en te beleven. Wat een feest vreugde was dat. Voor ons was dit echt een bucket list dingetje. Mocht je nu nieuwsgierig zijn geworden, er zijn nog concerten en tickets. Kijk op hier voor kaartjes.

Hotel-Restaurant In Den Hoof

Voor dit weekend hadden we een nachtje geboekt aan de rand van Maastricht. Hotel-Restaurant In Den Hoof. Dit is echt een aanrader. Het ligt vlakbij het Mecc en het Vrijthof. Hele fijne kamers met goede faciliteiten, lekker warm en knus. Je voelt je erg welkom. Het was gezellig versierd en geeft je ook een beetje het gevoel van een Duitse inn. Iedereen was super gastvrij en vriendelijk. Het ontbijt buffet was heerlijk en het geheel maakte het een mooi kersje op het ijs. Zeker iets om te overwegen als je naar Maastricht gaat!

Designer Outlet Roermond

Als afsluiter hebben we op de weg terug naar huis nog een bezoekje gebracht aan Designer Outlet Roermond. De outlet was geheel in kerstsfeer en gaf ons een Amerikaanse feel. Even heerlijk shoppen en genieten van alle kerst decoratie. Daarna zijn we naar huis gegaan. Dat was een tof weekend.

Hebben jullie ook al een kerst uitje gedaan of al iets gepland? Laat het ons weten!

Until next time….

The Christmas Girls 🌲

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: