Pareltjes in de stad: The Christmas Shop Delft

Delft. De stad van mooie grachten, herenhuizen, kerken, Delfts blauw en Johannes Vermeer. De geboortestad van beide Christmas Girls. Te midden van deze prachtige plek bevindt zich een mooi pareltje in de binnenstad. Welkom bij The Christmas Shop!

Een leuk, gezellig winkeltje aan de Vrouwjuttenland vol prachtige Europese kerstversieringen dat vanaf 16 oktober fysiek haar deuren opende. Wij waren natuurlijk erg benieuwd en zijn gauw een kijkje gaan nemen.

De winkel

Als eerste wordt je naar binnen getrokken door een prachtige etalage met een grote kerstkrans in Candy Cane thema. De rood, witte ballen vallen meteen op en maken je nieuwsgierig naar de rest van de winkel.

Kobalt blauwe muren en bruin barok meubilair geven de winkel meteen een cozy feel. Kerstbomen in diverse thema’s en kleuren staan verspreid door de ruimte, omringd door allerlei decoraties.

Een vijftal thema’s zie je voorbij komen. Bij binnenkomst staat het eerste thema al op je te wachten. Delfts blauwe ornamenten en notenkrakers in kobalt blauw. Dit thema is prachtig geëtaleerd en speelt natuurlijk in op deze historische stad.

Het volgende thema is natuurlijk Candy Cane. De etalage liet al een voorproefje zien maar er is nog veel meer te bezichtigen. Mooie ornamenten in wit en rood, van kerstballen tot stekers. Super leuk om even tussen te neuzen. Vergeet vooral niet om even naar boven te kijken. Boven de tafel hangt namelijk een schitterende krans met diverse handgemaakte kerstballen.

In de hoek naast de etalage staat alles in het thema van de natuur en bosvriendjes. Amberkleurige ornamenten gecombineerd met salie groen, champagne goud en verschillende bruin- & groentinten. Eikeltjes, dennenappels, uiltjes en vosjes. Zeker met het druilerige weer van nu is dit thema echt gaaf om te zien. Je krijgt spontaan zin in een lekker theetje en een appeltaartje.

Achterin de winkel kom je het thema Nordic Frosty tegen. Wit, parelmoer en lichtgoud. Een schitterende combinatie waar je meteen aan de noordpool moet denken. De kobalt blauwe muur op de achtergrond laat dit thema er echt uit springen.

Als laatste heb je het klassieke thema met traditioneel rood, groen en goud. Het mooie aan dit winkeltje is dat dit klassieke thema meer weg heeft van de Duitse decoraties dan Amerikaans of Brits. De ornamenten hier zijn wat subtieler en grotendeels met de hand gemaakt.

Het begin

Het idee voor een kerstwinkel is ontstaan uit de liefde voor Kerstmis en een eigen verzameling van handgemaakte kerstornamenten uit Duitsland dat steeds groter werd. Vervolgens kwam de vraag “kunnen we dit ook in Nederland vinden?” Een bezoek aan een groothandel en er was iets nieuws geboren. Het concept kreeg begin 2021 vorm in de gedaante van The Christmas Shop. Nu een klein halfjaar verder staat er een fysieke winkel in het pittoreske Delft en kunnen mensen ook online terecht voor al hun wensen.

Het milieu

Een van de grootste dingen die opvalt aan dit pareltje is dat alles in het teken staat van duurzaamheid. Het assortiment bestaat uit pure materialen zoals papier, glas, hout, porselein & dolomiet in plaats van kunststof. Kerstballen worden met de mond geblazen en handgeschilderd. De vogel kerstballen hebben traditioneel gesponnen glas haartjes in plaats van dierlijke veren en de notenkrakers worden gemaakt van linden, berk of beuk. De kaarsen worden gemaakt van koolzaadwas en veel van de verpakkingen in de winkel zijn opnieuw te gebruiken. Kortom, allemaal erg eco-friendly met één boodschap: “Zorg voor je planeet”.

Het Bergwald Projekt

The Christmas Shop is meer dan alleen een kerstwinkeltje en zet zich in voor het goede doel. Naast het feit dat alle ornamenten uit duurzame, milieuvriendelijke materialen bestaan wordt er ook een deel van de omzet gegeven aan het Bergwald Projekt. Het Bergwald Projekt is een internationale milieu- en natuurbeschermingsorganisatie dat zich inzet voor de bescherming, instandhouding, zorg en onderhoud van de bossen in Duitsland. Om hier een bijdrage aan te leveren verkoopt de winkel de wereldkerstbal. Met elk verkochte wereldkerstbal kan er weer een bedrag naar dit mooie initiatief. Hoe gaaf is dat!

Vertragingen

Net zoals andere winkels heeft ook The Christmas Shop last van vertragingen met leveringen. Daarom is nog niet alles van het assortiment in huis. Er is echter nog genoeg om te zien en te kopen.

Wij waren erg onder de indruk van dit pareltje en raden jullie zeker aan om hier een kijkje te nemen. Maak er een leuk dagje Delft van en geniet van alle historiek. Zoek je nog leuke tips van de stad, let us know.

Ga jij binnenkort een kijkje nemen bij The Christmas Shop? Tag ons en the Christmas shop in je foto. Je kunt ze ook liken en volgen op social media.

Until next time,

The Christmas Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: