The Christmas Spirit

Vanaf jongs af aan zijn wij beiden gek op kerst. De herinneringen aan kerst zijn er zoveel! Een heerlijk familiefeest, gezellig samen zijn en met heel veel plezier de kerstboom versieren. Leuke kerstfilms kijken of kerstliedjes draaien en meezingen. Als gezin is het ook altijd leuk om spelletjes te spelen, samen kokkerellen en heerlijk te eten maar denk ook aan kerstkaarten maken en versturen, naar de kerstdienst gaan op kerstavond of eerste kerstdag. ‘ s Avonds het bekijken van de grote kerstboom in de stad en de lichtjes kijken. Zoveel herinneringen om op te noemen. Daarnaast is mijn moeder (van Carmen) ook jarig op eerste kerstdag.

Carmen’s jeugd

Bij ons thuis was het altijd de gewoonte met kerst om cadeautjes of eten en kaartjes rond te brengen aan mensen. Daarnaast werden er altijd mensen uitgenodigd die het minder hadden of toe waren aan een fijne kerst. “The Spirit of Giving” werd toen al een beetje meegegeven.

Er is één kerst geweest vlak na het overlijden van m’n vader die in mij geheugen gegrift staat. Mijn moeder en haar drie kleine kinderen zouden beide kerstdagen bij familie en vrienden zijn. Door buitengewone omstandigheden ging dat helaas niet door. Het gevolg was dat wij geen kerstmaaltijd in huis hadden. Uiteindelijk hebben we een groot kerstpakket gekregen van iemand waardoor wij toch een kerstdiner hadden voor beide dagen. Dit zal ik nooit meer vergeten!

Pay it forward

Ik trouwde een geweldige man en kreeg twee kids. De oudste (Yardéna) werd geboren op tweede kerstdag. Een mooiere kerstwens was er niet. Yardéna is een echt kerst kind in hart en nieren zoals jullie misschien gemerkt hebben ondertussen. Samen met ons gezin hebben we deze kersttradities gewoon doorgezet.

The Christmas Girls

We hebben ze zelfs uitgebreid met Secret Santa (het rondbrengen van kerstpakketten zonder dat de ontvangers weten van wie deze komen) en nog veel meer. Daarnaast zijn we zeer actief geweest in het verleden in samenwerking met de kerk en veel lieve vrijwilligers voor verschillende kerstacties zoals het maken/uitdelen van heel veel kerstpakketten, kerstzang & kerstmusicals, kerststyling voor kerken & huizen en nog veel meer. Het starten van onze kerstblog en alles eromheen was een begin van een volgende stap om meer handen en voeten te geven aan The Christmas Spirit. Iets wat van nature er al inzat kan nu groeien. Binnen een jaar tijd is er genoeg bijgekomen. We hebben er inmiddels een weektaak aan. Dit is slechts het begin, we hebben nog veel meer plannen. Ho ho ho.

The Spirit of Christmas

Kerst doe je niet alleen. Anderen maken het tot een waar feest wat staat voor hoop, vreugde, liefde en omzien naar elkaar. Voor ons betekent kerst dat wij graag mensen willen inspireren en motiveren. Om naar elkaar om te zien. Kerst is geen kerst voor ons zonder Outreach. Heel vaak vergeten wij dat er helaas heel veel stille armoede en eenzaamheid is onder mensen. Zeker ook met de feestdagen en zeker nu we tijdens de pandemie ook niet heel mensen thuis mogen ontvangen of veel kunnen reizen. Het liefst zouden wij al deze mensen een fijne kerst willen geven. Wij geloven als wij ons steentje bijdragen dat andere mensen dit ook gaan doen. De “Pay it forward” gedachte.

Spread The Christmas Light

Ondanks Corona zijn er toch genoeg dingen die wij kunnen doen om ons steentje bij te dragen en wij vragen jullie hetzelfde te doen. We hebben hieronder weer een lijstje gezet met wat ideeën.

Bak/koop kerstkoekjes of cakejes en geef die aan een buurman, vriendin of iemand die het kan gebruiken.

Breng een setje leuke kaarsjes naar iemand in de buurt of breng een kaartje, kerstpakket of cadeautje naar alleenstaande mensen of eenzame gezinnen.

Schrijf een leuke kerstkaart! Stuur er eentje naar 10 extra personen. Het ouderenfonds heeft nu ook een geweldige kerstkaarten actie voor eenzame ouderen. Hoe leuk is het om eventjes een kaartje te sturen?

Wees een Secret Santa en breng een kerstpakket aan iemand die het hard nodig heeft. Bel aan en zorg dat de persoon jou niet ziet.

Geef je zelf op om een dagje te helpen bij de Voedselbank voor de feestdagen. Die kunnen altijd wel wat hulp gebruiken (mits de maatregelen het toestaan).

Heb je het druk dit jaar? Kijk dan of je een donatie kan doen. We hebben een aantal goede doelen voor jullie op een rij gezet:

Voedselbank

De voedselbank heeft verschillende mogelijkheden hoe jij kan helpen. Je kunt een donatie maken en een geldbedrag overmaken. Je kunt voedseloverschotten of blikken eten verzamelen en afgeven bij de voedselbank. Denk hierbij wel aan houdbare producten. Je kunt ook zelf geld inzamelen voor de voedselbank. Er is nog zoveel meer. Kijk voor alle actuele acties op de website van de voedselbank.

KiKa

Steun Stichting Kinderen Kankervrij.  KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Je kunt een donatie maken of kijken welke KiKa events er binnenkort zijn. Bekijk hier alle informatie.

CliniClowns

De CliniClowns doen er alles aan om te zorgen dat zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie weer even zichzelf kunnen zijn.  Ze hebben naast de mogelijkheid voor donaties nog diverse acties voor particulieren, bedrijven en scholen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om zelf een actie op te zetten. Er is genoeg keus. Klik hier voor de informatie.

Stichting Jarige Job

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job! Ook dit goede doel heeft verschillende mogelijkheden voor jou om in actie te komen. Bekijk alle informatie op hun website.

Leger des Heils

Nederland telt 32.000 daklozen. De opvang zit vol en de doorstroom naar een passende woning duurt veel te lang. Het Leger des Heils wil voor iedereen een eigen plek. Want met een eigen plek, slaapt niemand meer op straat. Er zijn veel manieren om te helpen. Je kunt je tijd, bijdrage of kleding doneren. Wil je liever vrijwilliger worden of op een andere manier helpen? Kijk op de website welke mogelijkheden er zijn.

“Giving is not just about making a donation. It is about making a difference.”

Kathy Calvin

De feestdagen zijn niet voor iedereen warme dagen. Het afgelopen jaar is er genoeg gebeurd voor een ieder van ons. We hebben op onze eigen manier genoeg struggles gehad. Sommige zitten er nog midden in. We kunnen voor elkaar de zware tijden niet wegnemen. We kunnen wel onze bijdrage geven om er te zijn voor een ander en voor elkaar. Het hoeft absoluut niet groot te zijn. Het gebaar is genoeg. Samen maken wij het verschil. Je beseft soms niet wat jouw actie doet voor een ander.

Wij dagen jullie uit om juist dit jaar, juist met alles wat er is gebeurd toch het verschil te maken. Als we allemaal ons steentje bijdragen kunnen er heel veel mooie dingen gebeuren.

Wat ga jij doen dit jaar?

Laat het ons weten via de comments of op onze socials.

See you soon,

The Christmas Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: