Pareltje in de stad: Candles and Cards Breda

In het hart van het historische en bruisende stadcentrum van Breda vinden we de Houtmarkt. Hier aan de drukste winkelroute, waar de Ginnekenstraat, Houtmarkt en de Akkerstraat met elkaar samenkomen staat een leuk pareltje: Candles and Cards!

Het begin

Candles and Cards wordt gerund door Carola, Frank & Shirley Vermeulen. Dit leuke gezin is 3 jaar geleden een winkel begonnen die volledig gericht is op geuren. Eerst alleen met de geurkaarsen van Woodwick & Yankee Candle. Dat werd steeds verder uitgebreid. Inmiddels zitten daar meerdere merken en geurproducten bij zoals Ashleigh & Burwood, Tapparfum & Wasparfum van Il Bucato Di Adele, Esteban Paris en Millefiori Milano.

De familie is zelf gek op geuren en vonden dat er op dit gebied maar weinig speciaal zaken bestonden. Toen zijn ze gestart met nadenken over wat er mogelijk was en hoe dat voor hun eruit zou komen te zien. Van het een kwam het ander en al gauw was het concept voor Candles and Cards geboren.

Familie Vermeulen

Het ondernemersbloed gaat verder terug. Frank heeft vroeger meerdere bedrijven gehad. Daarnaast heeft hij samen met Carola & Shirley ook 15 jaar een Tabak speciaal zaak gehad. Deze hebben zij onlangs gesloten om zich volledig te focussen op hun grootste passie; GEUREN!

Familie Vermeulen. Frank was deze dag helaas afwezig.

Groei

Op 2 Augustus 2018 opende de winkel voor het eerst zijn deuren aan de Tolbrugstraat maar inmiddels zitten ze al 2 jaar op de Houtmarkt!

Stappen & Shoppen awards

Candles & cards hebben zelfs al de Stappen & Shoppen Awards gewonnen in een korte tijd. Jaarlijks worden deze awards gehouden als erkenning voor de ondernemers die een belangrijke bijdrage leveren aan de regio. In 2019 ontving het gezin deze prachtige prijs terwijl ze pas 8 maanden open waren. Een ware eer en erkenning voor het harde werken in zo’n korte periode.

Merken

De winkel heeft een breed assortiment aan geurproducten en accessoires.

Yankee Candle

Één van onze favoriete merken. Yankee Candle is afkomstig uit Amerika maar heeft al enige tijd ook de Nederlandse markt voor zich gewonnen. Fabrikant van heerlijke geurkaarsen voor ieder seizoen, kaarsenhouders, accessoires en serviesgoed. Bij Candles and Cards is een breed assortiment aan kaarsen, accessoires en diffusers te vinden.

Stockfoto Yankee Candle

Woodwick

In 2017 heeft Yankee Candle het merk Woodwick Candles overgenomen. Woodwick kaarsen zijn soja was geurkaarsen met een houten lont die heerlijk knetteren als ze aangestoken worden. Ze geven je meteen het open haard gevoel.

Stockfoto Woodwick

Ashleigh & Burwood

In 1993 is dit geweldige product in het leven geroepen door vader en zoon, John en Andrew Nettleton. Wat begon aan de keukentafel is uitgegroeid tot een waar imperium. Geurlampen, geuroliën, diffusers, wat je ook maar kan bedenken. Ashleigh & Burwood heeft alles wat je nodigt hebt om de perfecte geur te vinden voor in huis.

Eigen foto

Esteban Paris

Dit Franse merk zorgt al bijna 40 jaar voor parfums en geuren voor in huis en in bad. Geurkaarsen, parfums, wierook en nog veel meer. De kaarsen van Esteban Paris zijn hervulbaar, hierdoor kun je het glas van je kaars hergebruiken. Het is een merk om zeker een keertje te proberen.

Stockfoto Esteban Paris

Millefiori Milano

Dit Italiaans merk combineert originele geur creaties met technology en stijl. Deze heerlijke geurstokjes bestaan in verschillende varianten. Voor ieder wat wils.

Stockfoto Millefiori Milano

Tapparfum

De nieuwe topper van dit moment. Met een missie om alle mensen te voorzien van hun favoriete parfums tegen een betaalbare prijs zorgt dit product niet alleen dat je een stukje geld bespaart maar is het ook milieuvriendelijker. De parfums van Tapparfum worden gemaakt met de hoogste kwaliteit geuroliën. De geuren zijn gemaakt van deel synthetische oliën en deels natuurlijke oliën. De parfum van Tapparfum bevat ongeveer 40% parfum waardoor de geuren 6-8 uur waarneembaar is op de huis.

My Flame

Candles & Cards heeft tijdelijk nog een van onze favoriete merken in huis. My Flame. De geurkaarsen van My Flame hebben we voor het eerst ontdekt op een beurs afgelopen zomer. Het concept is geweldig. Geurkaarsen van soja was met een langere brand tijd. Milieuvriendelijker en ook leuker voor je portemonnee.

Eigen foto

Eigen favorieten

Mocht je nog naar iets nieuws zoeken om te proberen dan zijn dit de favoriete producten van de eigenaren. Voor Frank is dat de wasparfum van Il Bucato Di Adele. Dit product is echt een topper! Als de was thuis gedaan wordt dan ruikt de hele verdieping ernaar. Zij kunnen niet meer zonder! Carola ; De warm wool van Woodwick is mijn ultieme favoriet! Ik noem hem altijd mijn netflix kaars. Een heerlijke warme geur die het hele jaar door gebruikt kan worden. Shirley ; Voor mij is mijn favoriete geur en producten de Iris Cachemire van Esteban Paris. Deze heerlijk zachte en vrouwelijke geur is waanzinnig lekker, dikke pluspunten voor mij is dat de kaarsen van Esteban her gevuld kunnen worden! Zo kun je elke keer genieten van een andere of dezelfde geur terwijl je het glas recyclet.

De winkel

Candles & Cards bestaat uit een fysieke winkel en een webwinkel. Daarnaast zijn ze 24/7 bereikbaar via Facebook, Instagram en email. Bij binnenkomst van de winkel wordt je altijd vriendelijk begroet. Je zintuigen worden geprikkeld door alle geuren en kleuren om je heen en er staan overal leuke hebbedingetjes. Kortom heerlijk shoppen.

Eigen foto

Ben je nu nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje op de website of plan een bezoekje in. Voor meer informatie volg ze ook op hun socials.

See you soon,

The Christmas Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: