3x Kerstkoffie en kerstthee om bij op te warmen!

Het wordt buiten wat frisser. De verwarming gaat een stukje aan, er komen dekens en warme sokken tevoorschijn en af en toe genieten we al van leuke kaarsjes. De sfeer zit er al goed in. Een mooi moment om wat lekkere warme drankjes te bekijken.

Koffie of Thee?

Koffie en thee is bijna niet meer weg te denken. De meeste mensen hebben wel een bepaalde voorkeur en genieten regelmatig van een van de twee. Ook de The Christmas Girls zijn hier goed verdeeld. Yardéna is met name een koffie liefhebber. Af en toe wel een lekker theetje maar koffie is toch echt een must. Carmen drinkt daarintegen bijna alleen maar thee en houdt van veel verschillende smaakjes. De laatste tijd probeert ze heel af een toe een Latte Machiatto of een lekkere kinder Koffie (Koffie met heel veel melk).

3x kerstkoffie

Koffie is er in diverse vormen en smaken. Er is meer dan de beroemde Pumpkin Spice Latte. Maar je hoeft tegenwoordig niet naar de Starbucks om van een goede winterkoffie te genieten. Je kan dat gewoon lekker vanuit huis. Daarom hebben wij een aantal van onze lievelingsreceptjes op een rijtje gezet.

Kardamom Latte

Kardamom is een specerij die voornamelijk gebruikt wordt in Indiase en Midden-Oosterse gerechten. Het is familie van de bekende gember en heeft een frisse smaak met een vleugje eucalyptus. Een kardamom latte is een heerlijke koffie om je ’s ochtends even bij op te warmen. Romig en een tikkie zoet.

Wat heb je nodig:

 • 1 Espresso
 • 1tl Honing
 • Melk
 • Gemalen Kardamom
 • Melkschuimer
 • Kaneel (garnering)

Wat moet je doen:

Voeg de espresso, honing en Kardamom in een grote mok. De hoeveelheid honing en Kardamom kan afhankelijk zijn van je eigen smaak. De wil de koffie iets zoeter, de ander wil iets minder Kardamom. Blijf proberen totdat je jouw eigen perfecte combinatie hebt gevonden.

Doe wat melk in de opschuimer en voeg dit erbij in de mok. Als laatste strooi je een klein vleugje kaneel erop en je koffie is klaar!

Gingerbread Latte

Er iets niets kerstiger dan Gingerbread. Vandaar deze lekkere koffie, een van Yardéna’s favoriete receptjes. Super easy en oh zo lekker!

Gingerbread kruiden is met name iets wat in Amerika en Engeland veel te vinden is. Bekend van die leuke peperkoek huisjes en peperkoek mannetjes die je met de feestdagen kunt maken. Dille & Kamille is een van de winkels in Nederland waar je dit wel kan vinden.

Wat heb je nodig:

 • 1 Espresso
 • Melk
 • Melkschuimer
 • Suiker of zoetje
 • Gingerbread kruiden (garnering)

Wat moet je doen:

Doe espresso in een grote mok. Gooi hier suiker of een zoetje in. (Zonder kan ook). Doe vervolgens melk in de opschuimer en voeg het daarna erbij in de mok. Maak de koffie af door wat gingerbread kruiden erop te strooien. Werkelijk een heel makkelijk recept maar het is gewoon kerst in een mok!

Peppermint Mocha

Voor de echte zoetliefhebber onder ons is dit drankje echt iets wat je een keer moet proberen. In 10 minuten klaar en makkelijk te maken.

Wat heb je nodig:

 • 150 ml melk
 • 2 el suiker
 • 1 el cacao poeder
 • 1 kop sterke koffie
 • mint extract of een candy cane
 • Slagroom (garnering)
 • Stukjes chocolade of candy cane (garnering)

Het originele recept vroeg om een extra lepel suiker en wat vanille extract. Persoonlijk iets te zoet dus dit recept is iets afgezwakt. Uiteraard kun je hier zelf ook kijken wat past. Een candy cane is op zichzelf ook best goed. Dat zou ook al het gewenste effect kunnen geven.

Wat moet je doen:

In een kleine sauspan mix je de melk, cacao en suiker. Als dit helemaal opgelost is doe je hier de koffie en de candy cane bij. Zorg dat de candy cane helemaal gesmolten is. Tussendoor goed roeren.

Serveer dit in een grote mok en voeg daar wat slagroom bij. Maak het af met wat stukjes chocolade of candy cane. Smullen maar!

3x Kerstthee

Thee is inmiddels ook niet meer weg te denken. Oorspronkelijk Chinees maar ondertussen heeft elk land wel zijn eigen variant. Van Whittard’s tot Pickwick, Chinese thee of op z’n Brits met een beetje melk. Het kan zo gek als je wilt. Hierbij onze favoriete theetjes.

Lavendel thee

Lavendel heeft een heerlijke geur en wordt dan ook in veel huishoudens gebruikt. Lavendel thee daarintegen is nog niet zo bekend bij iedereen. Thee van Lavendel werkt rustgevend en kalmerend.

Wat heb je nodig:

 • 2 tl gedroogde Lavendelbloesem
 • 300 ml kokend water
 • 1 theefilter

Wat moet je doen:

Neem 2 theelepels gedroogde Lavendelbloesem. Doe dit in een theefilter en plaats het filter in een theeglas of een theepot. Giet hier vervolgens 300 ml kokend water over. Laat het geheel 8-12 minuten trekken. Verwijder het filter en serveer de thee.

Winterse muntthee met kaneel en sinaasappel

Een heerlijk warm drankje dat inmiddels erg populair is. Deze geurige thee is een heerlijk herfst / winters drankje. Munt thee is heel makkelijk te maken en combineert goed met allerlei ingredienten.

Wat heb je nodig:

 • 2 takjes munt
 • 1 stokje kaneel
 • 2 schijfjes sinaasappel

Wat moet je doen:

Was de takjes Munt schoon en kneus ze een beetje. Zet ze vervolgens in een thee glas/ kopje. Kook ondertussen heet water. Snij 2 schijfjes sinaasappel en doe die er bij. Doe ook het kaneelstokje erbij. Giet het kokend water erbij en laat de tea minstens 6 minuten trekken.

Chai Latte

In de winter is een heerlijk warm drankje een Chai latte. Een Chai latte is een Indiaas drankje gemaakt van thee en hete melk.

Wat heb je nodig:

 • 2 tl zwarte thee
 • 1 peul kardemon gekneusd
 • 1/4 tl kaneel
 • 1 kruidnagel gekneusd
 • 1/4 tl gedroogde gember
 • 1 pepperkorel gekneusd
 • 1 kopje melk
 • rietsuiker of honing
 • 1 theefilter.

Wat moet je doen:

Verwarm de melk in een pannetje op een laag vuur. Vijzel de specerijen kort, zodat de kruidnagel, de peper en de kardemon een beetje gekneusd zijn. Doe de thee en de gekneusde specerijen in een theefilter. Doe de filter in de pan. Laat de filter ca 5 minuten op een zacht vuurtje trekken in de melk. Haal de filter uit het pannetje. Giet eerst de zwarte thee in je kop, daarna de melk. Serveer de Chai met honing of rietsuiker en je bent klaar!

Genoeg om uit te proberen. Ben jij team koffie of team thee? Welk recept ga jij uitproberen? Heb je zelf een favoriet recept wat je graag maakt met de feestdagen? Laat het ons weten en laat een reactie achter onder de blog of op onze socials!

See you soon!

The Christmas Girls 🎄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: