Nieuwe kerstalbums in 2022

Oktober is de maand van nieuwe kerstmuziek! Ieder jaar is het weer de vraag of het de Kerst Top 40 van Skyradio wordt, de oude klassiekers van Frank Sinatra & Nat King Cole of komen er wat nieuwe nummers aan waar we ons op mogen verheugen? We zijn eens gaan zoeken en hebben een aantal mooie pareltjes gevonden die vanaf deze maand hun intrede doen. Ze staan hieronder voor jullie uitgelicht.

A Very Backstreet Christmas – The Backstreet Boys

30 jaar in de maak maar eindelijk komen The Backstreet Boys dit jaar met hun eerste kerstalbum. 13 tracks met mooie klassiekers zoals “The Christmas Song”, “O Holy Night” en “I’ll Be Home For Christmas” en 3 originele tracks: “Christmas In New York”, “Together” en “Happy Days”.

Release: 14 oktober 2022

A Holly Dolly Christmas Ultimate Deluxe

Dit jaar komt Dolly Parton met een uitbreiding van haar 2020 album A Holly Dolly Christmas. 8 nieuwe tracks inclusief “A Smoky Mountain Christmas” die in augustus al uit kwam. Met samenwerkingen met o.a. Michael Bublé, Willie Nelson & Rod Stewart belooft dit een waar genot voor het oor te worden. Dus ga er lekker voor zitten en geniet van deze nieuwe editie.

Release: 14 oktober 2022

At This Table – Selah

Het vocale trio van Selah viert dit jaar 25 jaar in Christelijke muziek met het uitbrengen van twee albums. Een daarvan is het kerstalbum At This Table: A Christmas Album. De 10 tracks zijn een combinatie van moderne en traditionele kerstliedjes met o.a. “Away in the manger”, “The First Noel” en “That Night Love Was Born”.

Release: 14 oktober 2022

The Ultimate Christmas Collection – Reba McEntire

De 67-jarige Country zangeres komt met een compilatie van haar favoriete kersthits gekozen van eerdere uitgebrachte albums. Van 1987 tot aan 2018. Deze 11 kerstklassiekers plus 1 origniele track “I needed Christmas” van haar film Reba McEntire’s Christmas In Tune van vorig jaar, dit beloofd een mooie kersteditie te worden.

Release: 14 oktober 2022

Merry Christmas, Love – Joss Stone

Met haar prachtige Soul stem komt ook de Britse singer en songwriter Joss Stone met haar eerste kerstalbum. Geïnspireerd door o.a. Bing Crosby en Michael Bublé komt de zangeres met 15 klassieke tracks zoals “Winter Wonderland” en “Let It Snow, plus twee originele liedjes geschreven door de zangeres: “If You Believe” en “Bring On Christmas Day”. Via s-curve/ Hollywood records zijn de nummers van 30 september te beluisteren maar de fysieke CD is vanaf oktober beschikbaar.

Release: 21 oktober 2022

A Family Christmas – Andrea Bocelli

De Italiaanse tenor komt dit seizoen met een feestelijk album vol prachtige nummers gezongen met zijn 24-jarige zoon Matteo en 10-jarige dochter Virginia. Met nieuwe vertolkingen van het populaire “Feliz Navidad”, het klassieke “Have Yourself A Merry Little Christmas” en een nieuw nummer “The Greatest Gift” worden we meegetrokken in een aantal favoriete tradities van de family Bocelli.

Singing these songs together, feeling the holiday warmth as a family is something truly special. That’s what Christmas is about – making memories together to cherish forever.

Andrea Bocelli

Release: 21 oktober 2022

Louis Wishes You A Cool Yule – Louis Armstrong

Het eerste officiële kerstalbum van de legendarische Jazz zanger en trompettist Louis Armstrong. Ondanks zijn dood in 1971 blijft Louis een fan favourite tijdens de feestdagen. Daarom komt Verve Records/UMe nu met een unieke 11-track album van bijna alle kerstliedjes van Louis met o.a. “Christmas Night At Harlem” en “Cool Yule”, maar ook duetten met Velma Middleton en Ella Fitzgerald. Zijn meest iconisch nummer “What A Wonder World” mag natuurlijk niet ontbreken en ook een tot nu toe nog niet eerder uitgebrachte versie van het beroemde gedicht A Visit from St. Nicholas (beter bekend als ‘Twas The Night Before Christmas) vormt een mooie toevoeging. Al met al zeker een album om naar uit te kijken.

Release: 28 oktober 2022

Holidays Around The World – Pentatonix

Het zesde album van de pop acapella groep Pentatonix. Het nieuwe album heeft prachtige bestaande selecties en ook spectaculaire originele internationale samenwerkingen. Het beloofd een geweldig tracklist te worden die ons meeneemt naar verschillende kerstvieringen in de wereld.

Release: 28 oktober 2022

A Neil Diamond Christmas – Neil Diamond

In 2018 werd het rustiger rondom de zanger toen hij zijn pensioen aankondigde in verband met zijn Parkinson’s diagnose. Toch komt de Sweet Caroline zanger dit najaar met kerst compilatie vol highlights van zijn 4 eerdere kerstalbums. 2 CD’s vol favoriete tracks die persoonlijk door de zanger zijn uitgekozen. Opnieuw gemasterd en zelfs een nieuw jasje voor de eerdere uitgebrachte “O Holy Night”.

Release: 28 oktober 2022

This Is Our Christmas Album – Switchfoot

De rockband komt in november met hun eerste kerstalbum. Vrolijk, nostalgisch en vol bekende en nieuwe kerstnummers. Shore Fire Media noemt het album de perfect soundtrack voor de feestdagen met een nieuwe California twist. 11 tracks met 5 originele nummers. Heerlijk vooruitzicht.

Release: 4 november 2022

Christmas With Cliff – Cliff Richards

De 81-jarige zanger komt voor het eerst in bijna 20 jaar met een kerstalbum. 13 nummers met oude getrouwe zoals “Joy To The World” en “When A Child Is Born” maar ook een paar nieuwe liedjes: “First Christmas”, “Six Days After Christmas (Happy New Year)” en “Heart Of Christmas”.

Release: 25 november 2022

Welk album kijk jij het meeste naar uit? Heb jij nog andere favoriete kerstalbums? We zijn zeer benieuwd dus laat het ons weten. Laat een berichtje achter onder de blog of op de socials.

Stay tuned for more!

The Christmas Girls 🎄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: