DIY |Landelijk kerststuk met kaarsen

“Christmas is not about the presents it’s all about making memories with the ones you love”

Jeugdsentiment

Als ik aan kerststukjes denk dan denk ik aan toen ik nog klein was toen we op school kerststukjes gingen maken voor thuis. Ik vond het toen al leuk om dit te doen. Zoveel leuke herinneringen heb ik hieraan. It gives me joy.

Tegenwoordig maak ik nog steeds kerststukjes voor deze en gene. Ook leuk om wellicht samen te doen met vriendinnen/vrienden, kids etc. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt.

Benodigdheden

Om dit kerststuk te maken heb je geen ervaring nodig. Daarnaast kan dit zo goedkoop of duur als je zelf wilt. Ik heb dit keer gekozen voor een low budget versie die eigenlijk voor iedereen mogelijk is.

Deze DIY gaat over een landelijk kerststuk met kaarsen. Afhankelijk van de grootte van je kaarsenstandaard heb je hier het volgende voor nodig:

  • Een rieten kaarsen standaard
  • Kaarsen
  • Kersttakken
  • Kleine hulsttakken met-en-zonder besjes
  • Een snoeischaar
  • Eventueel tuin/werk handschoenen.

Hoe begin je?

Start met het bepalen van de lengte van de kersttakken. Knip de kersttakken daarna op maat met de snoeischaar. Maak de kersttakken naald vrij aan de onderkant zodat je de takken gemakkelijk tussen het riet van de standaard kan steken.

Knip vervolgens ook de hulsttakken met-en zonder besjes op de juiste lengte.

Leg het geheel naast elkaar en begin als eerste met het plaatsen van de kersttakken op de buiten zijden en het midden. Vul daarna het geheel. Bedek het riet geheel.

Bepaal daarna naar eigen smaak/stijl waar je de hulst takken met/ zonder besjes wil plaatsen. Maak een mooi arrangement.

Vervolgens plaatsje de kaarsen en voilà, je hebt een prachtig eigen gemaakt kerststuk gemaakt.

Tips

Om ervoor te zorgen dat het stuk een tijdje mooi groen blijft heb ik het groen eerst een paar uur op een bak met water gezet. Daarna goed laten uit lekken.

Een kerststuk maken is heel leuk. Nog leuker is het om misschien een eigen kerststuk aan iemand te schenken. Op deze manier verspreid je de kerst gedachte.

Je kunt dit kerststuk ook gebruiken voor je tafelsetting voor het kerstdiner of kerstlunch. Het is zeker een mooie eye-catcher.

Wat vond jij van deze DIY? Ga je hem uitproberen? Laat het ons weten in de comments.

See you soon!

The Christmas Girls

Plaats een reactie

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑